Nieuws Antwerpen Ingrid Ceusters ontvangt internationale prijs voor vrouwelijk ondernemerschap

Ingrid Ceusters ontvangt internationale prijs voor vrouwelijk ondernemerschap

Ingrid Ceusters-Luyten (c) Artur Eranosian

Ingrid Ceusters ontvangt internationale prijs voor vrouwelijk ondernemerschap

Ingrid Ceusters-Luyten

Ingrid Ceusters-Luyten (c) Artur Eranosian

Ingrid Ceusters, CEO van het Antwerpse vastgoedbedrijf Group Hugo Ceusters-SCMS, mocht recent samen met twee andere Belgische bedrijfsleiders, Annemie Baeyaert van Resigrass en Corinne Dumont van Sequoia, een IWEC-award in ontvangst nemen. Het is de eerste keer dat International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC), de internationale organisatie voor ondernemende vrouwen, drie Belgische ondernemers selecteert.

In België is slechts één op drie ondernemers een vrouw, in Brussel is dat amper 27,6 procent. De Brusselse kamer van Koophandel (BECI) sloot zich om die reden aan bij IWEC. Sinds 2007 organiseert IWEC één van de grootste conferenties met als doel om een globaal netwerk voor succesvolle vrouwelijke ondernemers te ontwikkelen. Zo wil ze vrouwelijke bedrijfsleiders helpen om de internationale markten aan te boren, hun business model uit te dragen en hun netwerk te verbreden. Het was dit jaar de eerste keer dat de organisatie in ons land neerstreek, gesteund door de Brusselse Kamer van Koophandel en Women On Board.

“Ik ben IWEC ontzettend dankbaar voor deze award. Hier worden nieuwe opportuniteiten gecreëerd voor ondernemende vrouwen. En dat is belangrijk. Het verlenen van toegang, middelen en steun om vrouwelijke ondernemers te helpen slagen, blijft noodzakelijk om het glazen plafond te doorbreken”, stelde Ingrid Ceusters na de overhandiging van de award.

Ingrid Ceusters begon haar carrière in de medische sector, maar maakte al snel een carrièreswitch richting vastgoedsector. In 1996 werd ze lid van de directieraad van het gelijknamig vastgoedkantoor van wijlen haar echtgenoot Hugo Ceusters. Als erkend BIV-makelaar nam ze uiteindelijk in 2007 het bedrijf als CEO in handen en leidde het naar de top van de Belgische vastgoedwereld. Na de fusie met Shopping Center Management Services (SCMS) werd Group Hugo Ceusters-SCMS onder haar leiding een vastgoedspeler met expertise in kantoren-, retail-, logistiek- en investeringsvastgoed.

In totaal mochten de voorbije dagen 42 vrouwen uit 21 landen van over de hele wereld een IWEC-award in ontvangst nemen. De zakenvrouwen werden niet alleen geselecteerd op basis van bedrijfsomzet en grootte van de onderneming, maar vooral omwille van hun functie als rolmodel binnen de organisatie en hun toekomstvisie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.