Nieuws Antwerpen Ingrid Stevens gelauwerd als sociaal ondernemer

Ingrid Stevens gelauwerd als sociaal ondernemer

Ingrid Stevens gelauwerd als sociaal ondernemer

ingrid-stevensIngrid Stevens van de Antwerpse beursvennootschap Leo Stevens & Cie kreeg van het Zakelijk Netwerk uit Brasschaat de award 2013 toegekend. Ingrid Stevens wordt daarmee gelauwerd als de meest sociale ondernemer van het jaar.

Het Zakelijk Netwerk brengt zo’n 300 ondernemers uit het noorden van Antwerpen bijeen. Voorzitter Lutgart Bredael-Smekens is het erom te doen de bedrijfsleiders met elkaar in contact te brengen zodat zij een meerwaarde in het netwerk kunnen inbrengen en op die manier ook een eigen inbreng kunnen doen in de lokale gemeenschap.

Ingrid Stevens kreeg de algemene lof van het netwerk voor haar jarenlang volgehouden inzet “om financiële, fiscale en juridische vragen op een begrijpelijke onder de aandacht te brengen.” Ingrid Stevens is zaakvoerder en effectenmakelaar van het bedrijf waarvan de eerste fundamenten in 1935 nog gelegd werden door haar grootvader Alfons Stevens. Ingrid stapte samen met haar broer in 1987 aan boord van het bedrijf dat naar haar vader Leo, Leo Stevens & Cie werd genoemd.

“Ik werd na al die jaren in dit opzicht geconfronteerd met de problematiek waar ons cliënteel geregeld mee te kampen had,” zegt Ingrid Stevens. “De mensen zijn aaanvankelijk wel bekommerd om het rendement van hun vermogen maar zij hebben nauwelijks enige kennis over de ontwikkelingen op de financiële markten. We hebben dan ook geregeld financiële drama’s meegemaakt bij families die hun successie niet geregeld hadden bv. Of in vechtscheidingen terecht kwamen. Het menselijk verdriet waar je dan mee te maken krijgt is vaak heel erg pijnlijk.”

Ingrid Stevens heeft er daarom een punt van gemaakt om niet alleen de eigen klanten beter te leren omgaan met de financieel-fiscale problematiek. Ze geeft al verscheidene jaren lezingen waarin ze de krachtlijnen van de financiële omgevingswereld aanduidt. Het is er haar om te doen de mensen de ogen te openen zodat ze de noodzakelijkheid inzien om bepaalde dingen tijdig te bespreken en te regelen. Tegelijk reikt ze oplossingen aan om nutteloze ruzies en confrontaties te vermijden.

Veel van haar ervaringen heeft ze tenslotte bijeengeschreven in het boek “Financiële levensvragen – in goede en kwade dagen.” Samen met een aantal eminente specialisten verwerkt ze in afzonderlijke hoofdstukken belangrijke thema’s als huwen of samenwonen, sterven en erven enz. “Het gaat er mij vooral om dat er ook binnen het gezin meer transparantie komt met betrekking tot het vermogen. Dat is vandaag doorgaans niet het geval. Met alle gevolgen vandien. Vermogensbeheer lijkt iets dat heel ver van ons af staat, dat enkel maar een zaak is voor rijke families maar dat is absoluut niet het geval. De financiceel-juridisch-fiscale wereld is vaak een heel ingewikkeld kluwen waar de mensen niet voldoende rekening mee houden.”

De manier waarop Ingrid Stevens zich op die manier engageert was voor ons de aanzet om haar de award 2013 van onze vereniging toe te kennen, aldus Lutgart Bredael-Smekens. “Ze geeft zelfs lezingen voor families die geconfronteerd worden met palliatieve patiënten of met mensen die in de psychiatrie beland zijn. Het verdriet van dergelijke toestanden wordt vaak nog versterkt door de hopeloze ontoegankelijkheid van de vermogenssituatie.”

Leo Stevens & Cie is ondertussen nog altijd een familiebedrijf dat met zijn 24 personeelsleden de tradities van 65 jaar uitdraagt en in zijn dienstverlening naar vermogensbeheer nog altijd tekent voor klantvriendelijkheid, beroepseer, transparantie en onafhankelijkheid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer