Nieuws Antwerpen Ingrijpende werken aan afrit Massenhoven

Ingrijpende werken aan afrit Massenhoven

AWV

Ingrijpende werken aan afrit Massenhoven

Om de nieuwe brug over het Albertkanaal naar haar definitieve locatie te kunnen verschuiven, komt er een knip in de Liersebaan (N14) vanaf maandag 17 mei tot en met vrijdag 25 juni. Dit betekent dat gedurende 6 weken de Liersebaan volledig onderbroken is vanaf de Vaartstraat tot aan de carpoolparking aan de E313 afrit Massenhoven. Er is ook geen doorgang mogelijk over het Albertkanaal in Massenhoven.

Voor het verschuiven van de brug naar de definitieve locatie zijn er verschillende voorbereidende werken nodig. Zo wordt de brug eerst opgevijzeld en dan verplaatst naar de nieuwe landhoofden. Vervolgens wordt de rijweg van de Liersebaan voor en achter de brug opgehoogd en terug aangesloten op de brug in eindpositie. Tegelijkertijd worden de tijdelijke landhoofden weer afgebroken. Het effectief verplaatsen van de brug zelf is voorzien op maandag 7 juni. Tijdens de volledige inschuifoperatie is de Liersebaan over het kanaal afgesloten tussen de Vaartstraat en de carpoolparking.

Omleiding voor alle verkeer

In beide richtingen loopt een omleiding via de brug van Viersel en dit voor zowel gemotoriseerd verkeer als fietsverkeer. De op- en afritten van de E313 blijven open tijdens deze periode, maar zijn enkel bereikbaar komende vanaf de Herentalsebaan of Lier. De op- en afrit van de E313 richting Antwerpen loopt gedurende 6 weken opnieuw over de carpoolparking.

Kom je van Zandhoven, dan volg je eerst de omleiding om zo naar de op- en afritten te rijden. Rij je van Zandhoven naar Antwerpen en omgekeerd? Dan is de E34 ook een prima alternatief.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.