Nieuws Oost-Vlaanderen Innovatiecentrum organiseert KMO-kennisbeurs

Innovatiecentrum organiseert KMO-kennisbeurs

Innovatiecentrum organiseert KMO-kennisbeurs

innovatiekennisbeursHet pad van de ondernemer loopt niet altijd over rozen. Een ondernemer is vanouds een alleskunner geweest, die altijd goed zijn plan kon trekken. Maar door de enorme snelheid waartegen alles verandert, is ondernemerschap er niet gemakkelijker op geworden. Meer dan ooit moeten bedrijven opteren voor samenwerking want de tijd van de zo lang door vele bedrijven gekoesterde Franse lijfspreuk vivons heureux, vinvons cachés, is definitief voorbij.

Ook Het Innovatiecentrum dat een netwerk van technologische experts, designers, juristen en investeerders overkoepelt zet fors in op samenwerking. Op dinsdag 7 oktober organiseert het centrum in Antwerpen de KMO Kennisbeurs 2014. Dit biedt ook Oost-Vlaamse ondernemers een mooie kans om in de Antwerp Expo contacten te leggen met dat netwerk.

Die dag kunnen ondernemers effectief kennis maken met de belangrijkste Vlaamse kennisinstelleingen en bedrijven die hen met innovatieve projecten kunnen helpen. Technologiespecialisten, ingenieursbureaus, experts in octrooien en patenten, en financiers… ze staan klaar.

Tijdens de beurs kunnen de bezoekers ook kennis maken met enkele ondernemers en hun realisaties. Zij kunnen van hen leren hoe zij innovatie aangepakt hebben en ook toegepast.

In de rand van het gebeuren staan lezingen op het programma waarin onder meer Thimon de Jong, Kurt Peys, Hans Haagdorens en Koenraad Debackere hun kijk op innovatie zullen toelichten.  Exposanten zijn onder meer VITO, iMinds, Cleantech, Luca, Agfa-Labs, het VIL, het WTCB, IMEC, Clusta en verscheidene universiteiten en hogescholen.

Inlichtingen op www.kmokennisbeurs.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.