Nieuws Antwerpen Innovatiehub The Beacon breidt na 1 jaar uit

Innovatiehub The Beacon breidt na 1 jaar uit

Innovatiehub The Beacon breidt na 1 jaar uit

ANTWERPEN – Eén jaar na de start is 90% van de beschikbare kantoorruimte in The Beacon aan de Sint-Pietersvliet gevuld met technologische start-ups, scale-ups, grote corporates en toponderzoekers. Begin volgend jaar breidt The Beacon uit met een extra verdieping, waardoor er zich nog 15 extra bedrijven kunnen vestigen.

Partners stad Antwerpen, Havenbedrijf Antwerpen, Universiteit Antwerpen, imec en Agoria richtten de business- en innovatiehub eind september 2018 op. Recent trad ook de bouwheer van de Oosterweelverbinding, Lantis, toe tot het ecosysteem van partners. Bovendien verhuizen in 2020 de Lantis-medewerkers en het team van intendant Alexander D’Hooghe naar nieuwe kantoren in The Beacon.

The Beacon maakte het afgelopen jaar internationaal naam op het vlak van Internet of Things- en artificiële intelligentie-toepassingen, en bewijst daarmee dat technologie een antwoord kan bieden op complexe stedelijke vraagstukken. Technologisch toptalent van 22 nationaliteiten is er actief in 64 bedrijven en onderzoeksinstellingen, en tijdens 106 events werden goed 4.000 experten in digitale innovatie bereikt uit binnen- en buitenland.

De werken aan de Oosterweelverbinding bieden opportuniteiten aan innovatieve spelers. Nu al worden in The Beacon intermodale routeplanners en aanpasbare digitale kaarten ontwikkeld, het impactmanagement voor geplande wegenwerken onderzocht en de gevolgen voor de snelheid, de kost en de milieu-impact van een gekozen route berekend.

Nieuwe opportuniteiten

Dankzij de nieuwe en zelfstandige vzw-structuur zal The Beacon sneller en efficiënter kunnen inspelen op opportuniteiten en deelnemen aan nationale en internationale projecten en innovatietrajecten. Ook het dagelijks beheer zal sterk vereenvoudigd worden. De partners herbevestigen zo hun ambities: Antwerpen en Vlaanderen internationaal positioneren en verder uitbouwen tot speerpunt voor technologische innovatie.

De zes partners vaardigen allen een bestuurder af. Voor de nieuwe partner Lantis wordt dit de ceo Luc Hellemans. De bestuurders worden aangevuld met drie onafhankelijke bestuurders, waaronder ceo van de innovatiehub Wim De Waele als uitvoerend voorzitter.

“Met de toevoeging van Lantis als partner hebben we nu ook een sterke drijvende kracht voor smart mobility, zoals het Havenbedrijf Antwerpen dat is voor smart ports and logistics. Een dergelijk economisch draagvlak is uitzonderlijk en zal ervoor zorgen dat The Beacon een innovatiehub wordt met producten en bedrijven met groot groeipotentieel”, aldus Wim De Waele.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.