Nieuws Antwerpen Innovatieprijs voor Van Moer Group

Innovatieprijs voor Van Moer Group

Innovatieprijs voor Van Moer Group

van moer groepjeDe Van Moer Group uit Zwijndrecht kreeg tijdens het jaarlijkse event ‘Best of Transport’ de prijs voor de toonaangevende innovatie in de sector. Het bedrijf werd bekroond voor zijn initiatief om multimodaal afvaltransport met binnenschepen te organiseren.

De Van Moer Group is een expansief familiebedrijf dat als transportonderneming alles zet op snelle flexibiliteit en diversificatie. De onderneming van Jo Van Moer en zijn echtgenote Anne werd uitgebouwd tot een geïntegreerde logistieke onderneming waarin sinds kort ook binnenschepen opgenomen zijn. Op 16 mei is de eerst container met huishoudelijk afval van Vlaams – Brabant aan boord gezet van een binnenschip met bestemming Kallo. Dit proefproject is een samenwerking van Van Moer Stevedoring, W&Z en Indaver. Om dit gebeuren en de samenwerking in de kijker te zetten ontving het bedrijf onlangs overigens alle stakeholders op de Blauwe Reiger, die daartoe voor deze gelegenheid lieten aanmeerde bij de vestiging van Van Moer Stevedoring in Vilvoorde.

Het afval wordt ingezameld in Wilsele, Grimbergen en Huizingen. Op jaarbasis gaat het om 145.000 ton dat tot nu toe over de weg naar de verbrandingsinstallatie van Indaver werd vervoerd. Aangezien een gewone container te weinig tonnen afval kon laden, liet Van Moer een speciale 30’ high cube open top container bouwen met een volume van 22 ton. Met een kipchassis kan de container gekipt worden. Het laden aan boord van het schip gebeurt met de containerkraan op de terminal. De containers gaan mee met de binnenvaartpendel tussen de terminal in Vilvoorde en de haven van Antwerpen. Die kan op 4 lagen tot 200 teu laden. Met het project worden op jaarbasis 12.000 passages via de E19 en de Antwerpse Ring vermeden. Het levert bovendien een daling van de CO2-uitstoot met 116 ton per jaar op.

De Van Moer Group stelt vandaag zo’n 500 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.