Nieuws Antwerpen Innovation Fund voor starters in chemie en life sciences

Innovation Fund voor starters in chemie en life sciences

Innovation Fund voor starters in chemie en life sciences

chemieBASF, Total, Solvay en Soudal maken deel uit van de initiatiefnemers rond het nieuwe investeringsfonds Innovation Fund. Die brengen met z’n allen 13 miljoen euro bijeen om innoverende bedrijven in de chemie en de life sciences mee te helpen.

Het fonds wil vooral investeren in materiaalkunde, procestechnologie, cosmetica, hygiëne, biowetenschappen en recyclage.

Het Innovation Fund zal aangestuurd worden door Pol-Henry Bonte van de Solvay Business School. Bonte is zelf gespecialiseerd in fusies en overnames.

Het ontstaan van het project gaat terug op de organisatie van de eerste Essenscia Innovation Award. Deze innovatiewedstrijd die voorgezeten werd door François Cornelis (ex vice-voorzitter Total) wil de talrijke innovatieprojecten in de Belgische chemie en life sciences in de kijker zetten.

Door het grote succes van de wedstrijd werd besloten om een innovatiekring op te zetten, een permanente structuur die innoverende start-ups en KMO’s begeleidt bij het vermarkten van hun projecten.

De kring verenigt 13 voormalige ceo’s uit de sector die belangeloos hun medewerking verlenen en geniet ook de steun van de chemiefederatie Essenscia, Deloitte, de KU Leuven en de UCL. Ondertussen zijn een 20-tal projecten opgestart.

De investeerders van het eigenlijke Innovation Fund komen allemaal uit de sector. Het gaat om BASF, Total, Solvay, Soudal, Sioen, Carmeuse, Recticel, Domo, LDR, de leden van de Innovatiekring met baron Daniel Jansen en de familie Solvay en de financiële instellingen FPIM, SRIW, Sambrinvest, Meusinvest, IMBC en ING.

Het fonds zal beheerd worden door het Bedrijven- en Innovatiecentrum van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (EEBIC) in Brussel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.