Nieuws Antwerpen Inovyn bouwt nieuwe fabriek in Lillo

Inovyn bouwt nieuwe fabriek in Lillo

Inovyn bouwt nieuwe fabriek in Lillo

inovynChloorvinylproducent Inovyn bouwt een nieuwe installatie op het terrein van Solvay in Lillo. Er zal kaliumhydroxide aangemaakt worden. Het gaat om een project van “meerdere miljoenen euro’s.”

Inovyn
is een joint venture tussen Solvay en Ineos. De onderneming werd enkele maanden geleden opgezet en moet een toonaangevende producent van chloorvinyl worden. Het ligt wel in de intentie van Solvay om de joint venture binnen drie jaar af te stoten naar Ineos.

Het project kreeg ondertussen reeds de nodige officiële vergunningen. Daardoor zijn de funderingswerken en de nodige infrastructuurprojecten reeds in aanbouw.

Inovyn wordt aangestuurd vanuit Londen. Het management koos voor de site in Lillo omdat de haven van Antwerpen uitermate geschikt is voor de export. De afgewerkte producten zullen immers massaal per schip vervoerd worden naar klanten over de hele wereld.

De nieuwe eenheid moet volgens woordvoerder Alain Hanneuse begin 2017 operationeel zijn. Hoeveel Inovyn concreet investeert in het project werd niet vrijgegeven maar het zou effectief om “meerdere miljoenen euro’s gaan.” Bij Inovyn zijn internationaal zo’n 4.500 mensen tewerkgesteld.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.