Nieuws Antwerpen Insead Innovator Prize voor Nicolas Saverys

Insead Innovator Prize voor Nicolas Saverys

Insead Innovator Prize voor Nicolas Saverys

nicolasNicolas Saverys van rederij Exmar kreeg de Insead Innovator Prize 2014 toegekend. De Antwerpse reder wordt daarmee gehonoreerd voor zijn vernieuwende aanpak in de maritieme wereld.

Exmar is als rederij gegroeid in het vervoer van gas en ammoniak. De onderneming is een spinn-off van het vroegere Belgische CMB, de Compagnie Maritime Belge. De opsplitsing van CMB in verschillende eenheden heeft de snelle expansie van Exmar duidelijk versterk.

De laatste jaren is Exmar geëvolueerd van een klassieke reder naar een all-round logistieke dienstverlener. Het bedrijf specialiseerde zich in dit opzicht oa. in de bouw van drijvende gasopslageenheden voor de kust, in de inbouw van systemen die het gas aan boord van het schip vloeibaar maken en in systemen die het lng aan boord opnieuw omzetten in gas. Op die manier werd de waardeketen in het gas flink ingekort.

Die volgehouden inspanningen werden in functie van de ceo bekroond met de Insead Innovator Prize. Die prijs is in het leven geroepen door de Vereniging van Belgische Insead Alumni. De alumni willen daarmee managers belonen die de innovatie binnen hun bedrijven aanmoedigen. Nicolas Saverys werd op de erelijst voorgegaan door Marc Grynberg van het grondstoffenconcern Umicore.

Insead is een internationaal gereputeerde graduate business school voor managementsopleiding.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.