Nieuws Antwerpen InSync zet video's hoog op YouTube

InSync zet video's hoog op YouTube

InSync zet video's hoog op YouTube

videoHet internet evolueert snel in de richting van een multimedia bibliotheek. Websites met ingebouwde video’s krijgen meer respons. Het Antwerpse bedrijf InSync Video Communicatie heeft snel ingepikt op die trend en groeit vandaag mee met de ontwikkelingen van het net.

Sam Dierckx heeft vele jaren gewerkt voor bekende huizen als Woestijnvis, Eyeworks, VijftV en VT4. Hij leerde er de communicatiewereld kennen en bouwde flink wat ervaringen op. Tot hij onderhand een heel eigen nichemarkt onderkende waar niemand veel aandacht voor had. Bedrijfscommunicatie lijkt nu eenmaal veel minder sexy dan wat er in de televisiewereld allemaal te koop is.

Met zijn eigen bedrijfje InSync ging Sam Dierckx daarom resoluut de richting van video communicatie uit. Elk bedrijf is nu eenmaal een zender die heel wat content te bieden heeft voor zijn nichegroepen, is zijn redenering. Het is evenwel niet iedereen gegeven om een bedrijfsvideo te maken en die ook succesvol in de markt te zetten. Wanneer een video niet hoog scoort in de zoekresultaten van YouTube is veel geld verloren gegaan, heet het bij InSync. Vandaar dat het bedrijf een heel eigen concept opgebouwd heeft rond de lancering van een bedrijfsvideo. Het gaat dan niet enkel om de video zelf maar ook om de strategie en de uitwerking die met de video beoogd worden.  Hoe bereiken we het best de doelgroep van de video die we maken, is de vraag. In dit opzicht worden oplossingen uitgewerkt.

Video marketing wordt regelmatig fout of inefficiënt gebruikt. Communicatie vertrekt vaak vanuit de visie van de aanbieder/verkoper en niet vanuit de behoefte van de prospectgroep, stelt Sam Dierckx. “Een gewone bedrijfsfilm kan, maar wij onderzoeken liever wat uw prospectgroepen bezighoudt en hoe meerwaarde gecreëerd kan worden.”

Het gaat overigens niet enkel om de aanmaak van de video zelf. “we zorgen er tevens voor dat de video’s online gevonden en bekeken worden. Dit dankzij de kennis en verschillende tools die we hiervoor ter beschikking hebben. Website bezoekers kijken online slechts korte video’s uit, daarom voorzien we voor online gebruik van een bedrijfsfilm of productvideo een andere versie dan voor offline gebruik. Content en Youtube marketing behoren samen met de meer traditionele video producties zoals bedrijfsfilms en uitleganimaties tot de mogelijkheden.”

InSync doet het ondertussen best goed. Het bedrijf stelt vandaag vijf vaste mensen tewerk. Voor Syntra realiseerde het bedrijf onlangs een heuse giller: dankzij adverteren op YouTube heeft InSyncs klant  Syntra  ervoor kunnen zorgen dat hun reclamevideo zo’n 461.000 keer online werd vertoond. “De mensen beseffen vandaag nog nauwelijks dat YouTube in ons land vandaag ontegensprekelijk de derde grootste televisiezender is na de VRT en VTM. Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen YouTube afzoeken naar content dat hen kan interesseren.”

De verdere groei van YouTube heeft ook InSync ertoe aangezet om een zoveelste nichemarkt te gaan verkennen: die van de preroll reclames bv. Dit zijn videofilmpjes die de eigenlijke video voorafgaan (en die je desnoods wel kunt skippen). Dit neemt niet weg dat ook InSync er een verdere stap in zijn ontwikkeling mee heeft gezet. Een Luxemburgq digital agency heeft hen geëngageerd om een concept uit te bouwen rond liefst 36 filmpjes die uiteindelijk al meer dan 2,5 miljoen hits haalden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beveren, Boom
Beveren

Staci Groep neemt SEPIA over

Het Boomse Staci groep, de Europese leider in detailpicking, neemt SEPIA uit Beveren over. Hiermee versterkt het zijn aanwezigheid op… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.