Nieuws Antwerpen Intelligent scherm van Kontichse Novid regelt drukte in winkels

Intelligent scherm van Kontichse Novid regelt drukte in winkels

Intelligent scherm van Kontichse Novid regelt drukte in winkels

KONTICH – Nu we langzaam de lockdown-maatregelen afbouwen is het belangrijk dat op een veilige manier te doen. Met het nieuwe intelligente telsysteem CrowdAlert van Novid uit Kontich regelen winkeliers op een eenvoudige manier dat klanten nu op veilige afstand van elkaar kunnen winkelen.

Alle winkeliers nemen maatregelen om bij hun winkels de eisen van social distancing te respecteren. In het bijzonder is dat het houden van 1,5 meter afstand tussen personen. Voor grote winkels geldt bovendien de richtlijn van één persoon per 10 m² winkelvloer. Indien winkelaars zich niet aan deze regels houden, riskeren ze een hoge boete.

Met het nieuwe telsysteem CrowdAlert kunnen winkeliers op een eenvoudige manier regelen dat er niet méér klanten dan toegestaan de winkel binnengaan en dat iedereen op veilige afstand van elkaar kan winkelen.

Novid, gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van audiovisueel materiaal, is één van de initiatiefnemers. “We hebben al jaren ervaring met het inzetten van schermen en IT op evenementen”, vertelt Iwan van der Logt, sales manager van Novid. “Events worden nu even niet georganiseerd, dus wilden we kijken hoe we andere sectoren kunnen helpen. We hebben de kennis binnen onze groep gebundeld en op heel korte termijn een uniek systeem ontwikkeld. We komen niet alleen met een slimme oplossing, maar ook één die snel, goedkoop en op grote schaal uitgerold kan worden.”

CrowdAlert registreert met camera’s exact hoeveel mensen de winkel in- en uitgaan. Aan de hand van die gegevens krijgt het publiek bij de ingang een heldere instructie te zien op een groot scherm. Het scherm kleurt groen wanneer het rustig is en je binnen mag, oranje wanneer het drukker is maar je toch nog binnen kunt, en rood wanneer de maximumcapaciteit van de locatie bereikt is en je even moet wachten tot een klant de winkel verlaat.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.