Nieuws Antwerpen Interesse voor crowdfunding groeit

Interesse voor crowdfunding groeit

Interesse voor crowdfunding groeit

WILRIJK/ANTWERPEN – Meer dan tweehonderd ondernemers en experten in crowdfunding waren op de afspraak voor Crowd by Night 2019, de derde editie van het succesvolle crowdfundingcongres van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. In een uitverkocht Salons van Edel in Wilrijk waren ze live getuige van de lancering van de crowdfundingcampagne van Jan Verhoeven van Gingerwald.

In 2018 informeerde Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland in totaal 88 ondernemers over de mogelijkheden naar crowdfunding voor hun bedrijf of zakelijk idee. Het jaar voordien vonden er slechts 52 van zulke adviesgesprekken plaats, wat de toenemende interesse in crowdfunding bij bedrijven maar aangeeft.

“Crowdfunding is de jongste jaren alsmaar populairder geworden bij bedrijven. Bij student-ondernemers die een nieuw product in de markt willen zetten, is een crowdfundingcampagne een veelgebruikte tool om hun ideeën verder te ontwikkelen. Maar niet alleen starters kiezen voor publieke financiering om hun onderneming verder te laten groeien”, schetst Sven De Vocht, directeur Ondernemerschap van de Antwerps-Wase Kamer.

Crowd by Night 2019 brengt starters, ondernemers, investeerders, crowdfundingplatformen en financiële adviseurs rond dit ontwerp bij elkaar. Internationale blikvanger van de avond was ceo Marvin Musialek van Amabrush, dat een geheel automatisch werkende tandenborstel op de markt heeft gebracht. Hij slaagde er met een reward-based crowdfundingcampagne via het platform Kickstarter in om meer dan drie miljoen euro op te halen.

Jan Verhoeven lanceerde live op het congres zijn crowdfundingcampagne. Met Gingerwald produceert hij koud geperste sapjes van groenten en fruit, waarmee hij na de B2B-markt ook de particuliere consument wil bereiken.

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland organiseerde de voorbije twee jaren telkens het crowdfundingcongres en lanceerde onlangs een toolkit, die ondernemers op weg helpt naar beter uitgewerkte en bijgevolg succesvollere campagnes.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.