Nieuws Antwerpen Interieurs Rodendijk 18 stopt ermee

Interieurs Rodendijk 18 stopt ermee

Interieurs Rodendijk 18 stopt ermee

ZOERSEL – Interieurs Rodendijk 18 in Zoersel, de bekende meubelwinkel die deel uitmaakt van de Verberckmoes Groep, gaat sluiten. Nog tot en met maart houdt de zaak een uitverkoop. Tijdens de zomer blijft er een tuinmeubelverkoop. Nadien wordt het gebouw afgebroken en het terrein opnieuw ontwikkeld met nieuwe winkels.

De Rodendijk in Zoersel ontving de jongste jaren veel nieuwe winkels, van Schoenen Torfs over Gamma tot kledingwinkels als Zeb, Lola&Liza, Bel&Bo en dierenwinkel Maxi Zoo. De projectontwikkelaar die de site van de vroegere verlichtingszaak Interlamp in 2017 een nieuwe invulling gaf, had zijn oog al langer op Interieurs Rodendijk 18 laten vallen. Met ruim 9.000 vierkante meter gaat het om een gigantische winkeloppervlakte, want ook de vroegere Selfmade zit er bij.

“Recent werden we opnieuw benaderd, en de projectontwikkelaar heeft ons ‘an offer we can’t refuse’ gedaan”, zegt Marc Verberckmoes, gedelegeerd bestuurder van de International Interior Group CVBA in Gazet van Antwerpen. “Het gebouw is al wat ouder. Er zaten kosten aan te komen. Zo is het dak eigenlijk aan vervanging toe. De koper wil van scratch beginnen en zal waarschijnlijk alles afbreken en moderne winkelunits bouwen, zoals op de site van de oude Interlamp gebeurd is.”

Omdat daarvoor eerst nog de nodige omgevings- en sloopvergunningen aangevraagd moeten worden, blijft het pand wel tot september 2020 ter beschikking van Interieurs Rodendijk 18. De huidige tien werknemers van Rodendijk 18 kregen de kans om in een andere vestiging binnen de groep aan de slag te gaan. “Zeven gingen hierop in, drie andere kozen om persoonlijke redenen – meestal op het gebied van mobiliteit – voor ontslag”, zegt Marc Verberckmoes, die benadrukt dat alle bestellingen en leveringen uitgevoerd worden zoals gepland en klanten voor de dienst naverkoop nadien in de andere vestigingen in Sint-Gillis-Waas en Riemst, of in de speciaalwinkels van Wilrijk, Temse of Merksplas, terecht kunnen.

Verberckmoes had het gebouw van Rodendijk 18 – eerst Okay – al twintig jaar. In de jaren tachtig vormde de N14 Zoersel-Massenhoven nog een heuse meubelboulevard, met Wilma, Meublo (nu Rodendijk 18) en de Meubellux waar nu Top Interieur is. “Maar het meubeltoerisme gaat achteruit”, stelt Verberckmoes vast. “Vroeger bezocht de Vlaming zo’n drie tot vier keer per jaar een meubel- of interieurzaak. Nu kopen ze meer online. Ze wonen ook kleiner in appartementen.”

Het is nu afwachten welke soort winkels er in de plaats komen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.