Nieuws Antwerpen Interieurzaak Ambertree in oude cinemazaal Agora

Interieurzaak Ambertree in oude cinemazaal Agora

Interieurzaak Ambertree in oude cinemazaal Agora

sabinetochDe oude cinemazaal Agora aan de Kioskplaats in Hoboken is omgebouwd tot de  nieuwe interieurzaak Ambertree. In een 600 vierkante meter grote showroom wordt een volledige assortiment getoond. Zaakvoerders Sabine Valcke en Robin Gregory startten eerder al met een webshop in interieurdecoratie. Als aanvulling hierop lanceren ze nu hun nieuwe concept store Ambertree.

“De locatie voor onze nieuwe showroom is geen toevallige keuze. Het district Hoboken is in volle ontwikkeling, onder meer door grootschalige projecten als Nieuw Groen Zuid. Bovendien is de voormalige cinemazaal niet alleen een groot pand maar ook een mooi pand, met heel wat parkeerplaatsen voor de deur en in de directe omgeving”, zegt Sabine Valcke.

Ambertree biedt een ruim assortiment van betaalbare meubelen en accessoires met een kwalitatieve afwerking. De artikelen zijn afkomstig van over heel de wereld. Sabine en Robin selecteren de fabrikanten en designers van Helsinki tot Heliopolis en van Madrid tot Mumbai. Ze pikken alle nieuwe en leuke trends op tijdens hun vele reizen. Dat is meteen ook de basis van Ambertree. De collectie staat voor een “tijdloos en no-nonsense design waarin degelijkheid en functionaliteit de concurrentie aangaan met stijl en elegantie.”

In de showroom ontdekken de bezoekers heel wat artikelen van het eigen merk Ambertree, zoals tapijten, tafels, stoelen en kasten. De eigen producten worden in ruime mate aangevuld met artikelen van andere merken, onder meer kaders van XL Boom, glaswerk van Henry Dean, kaarsen van Rastelli en designartikelen van Notre Monde. Opvallend zijn de collecties van verscheidene Scandinavische designers. Tot slot is alles wat met slaapcomfort te maken heeft sterk vertegenwoordigd met bedden, donsdekens, bedlinnen en kussens van Belgische makelij.

De collectie van Ambertree past zowel in een landelijk als in een strak interieur. Spelen met verschillende stijlen, stoffen, materialen en kleuren is voor Sabine en Robin ondertussen meer dan een hobby geworden. Af en toe zwichten ze ook voor een vintagestuk. Alles dient toegankelijk en functioneel te zijn. Naast de particuliere markt richten zij hun activiteiten ook op het B2B-segment. Voor horecazaken, kantoren, hotels, winkelinrichting en projectontwikkeling staan zij klaar om een offerte op maat te maken.

“Alles wat we zelf laten produceren en daarnaast ook aankopen, moet voor ons ecologisch en ethisch verantwoord zijn. We hebben veel aandacht voor recycleerbare producten. Om een voorbeeld te geven, de vloer in onze showroom is van steigerhout gemaakt. De manden van gedroogd riet die we hier verkopen, zijn gerealiseerd door Senegalese huisvrouwen. Elementen uit andere culturen en werk van jonge designers laten we heel graag aan bod komen”, aldus nog Sabine Valcke.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.