Nieuws Antwerpen Internationale award voor Childhome

Internationale award voor Childhome

Internationale award voor Childhome

sixZe hebben in Keulen voor de tweede opeenvolgende keer de Innovation award gewonnen. Stefan en Nathalie Aerts van Childhome uit Kontich werden er bekroond voor hun nieuwste concept, de Sixseater waarmee je liefst zes babies in één keer kunt vervoeren. Childhome is een gedreven ontwerper en producent van baby- en kindtoebehoor.

Grappig is hij ongetwijfeld: de sixseater. Hij is bestemd voor grote gezinnen of zelfs voor kindercrèches die met hun babies en peuters op stap willen gaan. Op de Kind- und Jugendmesse in Keulen viel hij alvast op. De jury kende het wagentje onder 184 andere deelnemers de allerhoogste prijs toe, de Innovation award 2014. Indrukwekkend alvast want Childhome werd verleden jaar ook al de Innovation award 2013 toegekend voor zijn Evolu stoel, een knappe zitstoel voor de kleintjes die bij een tafel of zelfs een kookeiland kan geplaatst worden en die mee aangepast kan worden aan de leeftijd van het kind.

Stefan en Nathalie Aerts zijn al bijna 30 jaar actief in de business van baby- en kinderspullen. Ze runnen daartoe twee aparte businessbranches, Childwood en Childwheels. Childwood omvat alle producten die met de kinderkamer te maken kunnen hebben. Met Childwheels gaat het effectief om kinderwagentjes.

“Hier in Kontich ontwerpen we al onze spullen”, zegt Nathalie Aerts. “Ze worden hier uitgetekend en naderhand aangemaakt in Oost-Europa of in China. Neen, in eigen land kan het echt niet meer. Té duur. De producten komen naderhand naar Kontich waar ze opgestapeld worden in een magazijn of ze gaan rechtstreeks naar een van onze vele internationale distributeurs.” Childhome exporteert over nagenoeg de hele wereld. “60% van onze productie gaat naar het buitenland. Straks allicht ook naar de Verenigde Staten. We stonder er net op een gespecialiseerde beurs in Las Vegas.”

Nathalie stuurt mee de ontwerpers aan, Stefan doet de aankoop en de beurzen. “We draaien vandaag echt niet slecht,” geeft Nathalie nog aan. “2013 was een moeililjk jaar maar de eerste maanden van het lopende jaar waren helemaal niet slecht. Maar de verkoop voor de babykamer doet het nu minder goed, er zijn te veel tweedehandsspullen op de markt. De verkoop van kinderwagens daarentegen loopt uitstekend.”

Bij Childhome werken vandaag 18 mensen. Onder hen verkopers, ontwerpers en magazijniers. Childhome is destijds opgezet door Stefan en Nathalie. “De grootmoeder van Stefan zat ooit nog in de productie van kinderwagens. Het zit voor Stefan dus ergens wel in de genen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.