Nieuws Antwerpen Internationale award voor Haesaerts Intermodal

Internationale award voor Haesaerts Intermodal

Internationale award voor Haesaerts Intermodal

haesaertsHet transportbedrijf Haesaerts Intermodal kreeg van de organisatie Green Freight Europe (GFE) “zijn eerste groene blad” voor zijn inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen. Het bedrijf uit Breendonk rijdt voornamelijk voor de chemiebedrijven uit de brede regio. Als intermodale transporteur vervoert Haesaerts vooral speciale afneembare tanks voor chemicaliën. “Wij zijn uiteraard heel trots op onze erkenning”, zegt Krista Mees van het bedrijf.

De Antwerpse regio is na het Amerikaanse Houston het tweede grootste chemiecomplex van de wereld. Het vervoer van chemieproducten is in al die jaren uitgegroeid tot een heuse specialiteit, een marktsegment dat René Haesaerts reeds in de vroegere jaren zestig onderkende. Hij zette een transportbedrijf op dat zich helemaal ging oriënteren naar de BASF’s, de Bayer’s en de DOW’s van deze wereld.

Haesaerts zag die groei vooral in het intermodaal vervoer van chemicaliën. Grote volumes werden daartoe van de productie-eenheden bij zegmaar Solvay overgepompt in afneembare tanks die met de truck naar een spoorwegterminal of een zeehaven gevoerd werden. Met zijn acht trucks heeft het bedrijf uit Breendonk daarbij een toonaangevende marktpositie in de streek ingenomen.

“Wij hebben ons in al die jaren sterk geëngageerd om tevens aandacht te hebben voor het milieu. Vandaar onze inspanningen om de CO2-uitstoot van onze trucks te verminderen. Wij werkten daartoe samen met Green Freigt Europe (GFE) dat ons nu bekroonde met het ‘eerste groene blad’ en de felicitaties van de jury.”

Haesaerts Intermodal wordt vandaag aangestuurd door zoon Luc Haesaerts. Het bedrijf tekent voor een omzet van zowat 9 miljoen euro en stelt 15 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.