Nieuws Antwerpen Internationale erkenning voor Antwerp Management School

Internationale erkenning voor Antwerp Management School

Internationale erkenning voor Antwerp Management School

ANTWERPEN – Op het World Economic Forum in Davos zijn de resultaten van de nieuwe rating Positive Impact Rating for Business Schools (PIR) gepresenteerd. Antwerp Management School (AMS) is één van de drie Europese businessscholen die meteen doorstoten tot het niveau van Transforming Schools.

PIR is een nieuwe ranking die verder gaat dan de gewone rankings en de maatschappelijke impact meet van businessscholen. PIR meet resultaten in zeven domeinen: bestuur & cultuur, opleidingsprogramma’s, leermethodieken, studentenbetrokkenheid, de school als rolmodel en maatschappelijke betrokkenheid.

De top 50 businessscholen van de Financial Times Masters in Management en van de Corporate Knights Green MBA-ranking werden aangesproken. 51 businessscholen namen effectief deel. Geen enkele businessschool haalt voorlopig het hoogste niveau 5, maar er zijn wel negen scholen die meteen niveau 4 halen: het niveau van ‘scholen in transitie’ die een cultuur van positieve impact uitdragen en deze in hun bestuur en aanpak verankeren. Die top 9 omvat businessscholen uit heel de wereld, waaronder drie uit Europa en de enige Belgische is Antwerp Management School.

Decaan Steven De Haes: “Dit is de eerste ranking van businessscholen die verder kijkt dan het klassieke businessaspect. Met AMS willen we verantwoordelijke leiders van de toekomst helpen afleveren: jongeren met een sterke visie die een positief verschil in de wereld willen en kunnen maken. Deze holistische benadering wordt nu ook erkend met de PIR-scores. Die erkenning is voor ons een eer en vooral een aanmoediging om samen met onze partners een positieve impact te blijven creëren.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen, Berchem
Antwerpen

Nieuwe lijst van 13 faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 22 juli het faillissement van 13 bedrijven en zelfstandigen… Lees meer