Nieuws Antwerpen Internationale erkenning voor Uitgeverij Van In

Internationale erkenning voor Uitgeverij Van In

Internationale erkenning voor Uitgeverij Van In

uitgevenUitgeverij Van In uit Wommelgem, een specialist in de ontwikkeling van educatieve leermiddelen, heeft onlangs met “Bingel” de  International Educational Learning Resources Award in de wacht gesleept op de London Book Fair. Het digitale leerplatform voor leerlingen en leerkrachten uit het lager onderwijs haalde het in een internationale competitie van twee andere educatieve uitgeverijen uit Ierland en de Verenigde Staten.

De internationale prijs bekroont de beste educatieve leermiddelen. Bedrijven uit tientallen landen stelden in Londen hun beste producten voor. Een delegatie van Van In ontving op de uitreikingplechtigheid de prijs uit handen van Lis Tribe, managing director bij Hodder Education. De jury loofde de inspanningen van Van In om “kinderen en hun leerkrachten een veilige, motiverende en gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving aan te bieden, zowel thuis als op school.”

Bingel is in dit opzicht niet aan haar proefstuk toe: het leerplatform won in het verleden al de prijs voor ‘beste Belgische online content voor kinderen’ in de categorie ‘professionals’ uit de handen van Click Safe, een onderdeel van Child Focus. In 2011 eindigde het woord ‘bingelen’ op de tweede plaats in de categorie ‘jongerentaal’ bij de verkiezing van het Van Dale Woord van het jaar.

Van In lanceerde Bingel in 2011. Leerkrachten kunnen op Bingel gedifferentieerd taken klaarzetten en hun leerlingen optimaal opvolgen. De uitgeverij was de eerste met dergelijk ICT-aanbod. Meer dan 70% van de leerlingen uit het lager onderwijs en 80% van de lagere scholen ‘bingelen’.

Bingel werd in september 2014 volledig vernieuwd en dat is ook de jury van de London Book Fair International Excellence Awards 2015 niet ontgaan. Om leerlingen nog meer te motiveren werd in deze nieuwe versie nog extra aandacht geschonken aan gamification, motivatie en gepersonaliseerde leerpaden: op de vernieuwde bingel werden nieuwe werelden en verhalen geïntroduceerd. Bovendien kan Bingel nu ook op tablet gebruikt worden. Daarnaast bevat het leerkrachtgedeelte bijkomende differentiatiemogelijkheden om het beste uit elk kind te halen.

Bingel is niet alleen beschikbaar in Vlaanderen, ook in Wallonië (Wazzou.be), Zweden en Finland werd het platform inmiddels geïntroduceerd.

Van In is de grootste educatieve uitgeverij in België. Het ontwikkelt innoverende leermiddelen voor kinderen, jongeren en volwassenen, die zo dicht mogelijk aansluiten bij wat leerlingen en leerkrachten nodig hebben. Op die manier wil het een maximale leerwinst boeken, met oog voor hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Deze komen tot stand dankzij de feedback van gebruikers, de inzet en deskundigheid van onze auteurs en de gedrevenheid van ervaren medewerkers.

Van In werd opgericht in 1833 (!), telt 127 medewerkers en is gevestigd in Wommelgem en Louvain-La-Neuve. Het bedrijf maakt deel uit van de internationale Sanoma Learning groep.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.