Nieuws Antwerpen Internationale prijs voor Antwerpse starter neoScores

Internationale prijs voor Antwerpse starter neoScores

Internationale prijs voor Antwerpse starter neoScores

bartjebartjeneoScores is in de Koreaanse hoofdstad Seoul verkozen tot de op een na meest beloftevolle starter van de wereld. Het Antwerpse bedrijfje digitaliseert muziekpartituren. De startup werd bekroond door de Startup Nations Summit.

De klassieke muziekwereld blijft zich vasthouden aan papieren muziekpartituren. Vandaag haast middeleeuwse toestanden. De partituren gaan verloren, ze scheuren, ze worden in de loop van de jaren zelfs gewoon vies en vuil. Drie muzikanten ergerden zich al lang aan dat feit. Ze begrepen niet waarom de muziekwereld dan geen digitale partituren had.

Wanneer we de vele tientallen papieren bladen zouden digitaliseren zouden we onze muziek ook kunnen aflezen van een tablet, was de stelling. Bart Van der Roost, Bob Hamblok en Jonas Coomans ontwikkelden in dit opzicht een web applicatie waarbij de partituren digitaal kunnen ingelezen worden. Je kunt er niet alleen nota’s en aantekeningen er bij maken maar ook aanwijzingen van de dirigent of technische opmerkingen op schrijven.

De drie muzikanten wilden met neoScores dan ook de iTunes store maken voor klassieke muziek. Ze ontwikkelden neoScores als een digitaal platform van waaruit de uitgevers van partituren muzikanten konden beleveren. Ze werden daarbij gesteund door het innovatiecentrum Antwerpen en iMinds. De start-up werd geïnstalleerd in de Boerentoren van de KBC waar de jonge ondernemers ook de technische assistentie kregen van Start it@KBC, een start-up community die hen hielp bij problemen als financiën, marketing, sales enz.

In Seoul kreeg neoScores een aanmoedigingsprijs van 20.000 dollar. Het jonge bedrijf eindigde tweede onder 45 genomineerde concurrenten. De eerste prijs ging naar de Kroatische start-up Agrivi die software ontwikkelt voor het runnen van een landbouwbedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.