Nieuws Antwerpen Internationale toparchitecten vinden weg naar Antwerpen

Internationale toparchitecten vinden weg naar Antwerpen

Internationale toparchitecten vinden weg naar Antwerpen

ANTWERPEN – Het Nieuw Zuid is een absolute magneet geworden voor internationale toparchitecten. Nadat eerder al talenten als Johannes Norlander, Vincent Van Duysen en Stefano Boeri er neerstreken, gaan nu ook de Zwitserse meesters Peter Zumthor en Max Dudler aan de slag in Antwerpen. Die laatste geeft met Scheldehof vorm aan het kloppende hart van de site.

Met bijna 2.000 appartementen, 38 gebouwen, meer dan 3.000 ondergrondse parkeerplaatsen en 12 hectare groen is het Nieuw Zuid in Antwerpen wellicht één van de grootste én groenste nieuwbouwprojecten die België ooit heeft gekend.

Dudler, wereldbekend om zijn magistrale ontwerp voor de Jacob & Wilhelm Grimm bibliotheek in Berlijn, is de eerste van deze Zwitserse meesters die er aan de slag gaat. Concreet ontwerpt de toparchitect er twee nieuwe woontorens, in totaal goed voor zo’n 250 appartementen, duplexen en penthouses. De gebouwen krijgen de naam Scheldehof.

“Vandaag wil iedereen in de Europese steden aan het water wonen en daarom staat de uitstekende ligging van het project aan de Schelde centraal in ons ontwerp. De twee gebouwen maken een U-vorm die naar de Schelde is gericht. Onze ambitie is om het voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken om dicht bij het water te wonen”, zegt Max Dudler.

De bouw van het project start in het voorjaar van 2020 en de eerste bewoners zullen tegen eind 2023 voor het eerst kunnen genieten van een geweldig uitzicht op Antwerpen. Naast het residentiële gedeelte, komt er ook 2.300 vierkante meter aan kantoren en commerciële functies, én twee gemeenschappelijke dakterrassen met een innemend zicht op het water. In het midden van het project verrijst een binnentuin van meer dan 1.000 vierkante meter groot.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.