Interne herstructurering bij TVH Group

tvhtje

De TVH Group heeft haar activiteiten geherstructureerd. De groep wil vermijden dat er tussen de vier ondernemingen in Antwerpen, Waregem, Maaseik en Nijvel nog overlapping plaats vindt. De vestiging in Antwerpen zal binnen het nieuwe concept oa. de transportactiviteiten voor zijn rekening nemen. De TVH Group is gespecialiseerd in de verkoop, de verhuur en de service van zogenaamd access equipment (hoogwerkers en schaarliften) en material handling (heftrucks en zijladers).

De Groep Thermote and Vanhalst beschikte tot nog toe over vier ondernemingen die met sterk aanverwante producten dezelfde activiteiten uitvoerden binnen dezelfde actieradius. “Het nadeel hiervan was dat we geregeld te maken kregen met overlapping, zowel qua producten als qua activiteiten, en dat deze manier van werken zowel voor klanten als medewerkers minder duidelijk was,” zegt zaakvoerder Jean-Pierre De Nil.

Gunco (Antwerpen, Nijvel en Waregem) en Milcon (Maaseik) legden zich vooral toe op de verhuur en verkoop van access equipment en material handling. Thermote and Vanhalst (Waregem) focuste zich op verkoop – zowel nationaal als internationaal.

Nu koos de groep ervoor om ondernemingen in twee fases te laten samensmelten tot TVH Equipment. Sinds 1 maartjl.  zijn Gunco, Milcon en TVH al onder de nieuwe naam werkzaam. Dat proces verliep vrij vlot, aangezien binnen deze drie bedrijven het overgrote deel van de medewerkers al met hetzelfde IT-platform werkten.

Verschillende redenen liggen aan de basis van de herstructurering. “Ten eerste versterken we hiermee onze regionale aanwezigheid,” zegt Jean-Pierre De Nil. “We hebben het land opgedeeld in drie commerciële regio’s, die vanuit zeven vestigingen zullen worden bediend. Het hoofdkwartier in Waregem en het filiaal in Sint-Niklaas faciliteren West- en Oost-Vlaanderen. Klanten in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant worden geholpen vanuit respectievelijk Antwerpen, Maaseik en Brussel. Vanuit Nijvel en Luxemburg bestrijken we het Waals landsgedeelte. Overigens zijn we in Nijvel net begonnen met een nieuwbouwproject dat medio 2016 in gebruik moet zijn. Vanuit deze grotere uitvalsbasis, die zal beschikken over een ultramodern atelier, zullen we onze lokale klanten een nog betere service kunnen aanbieden.”

Die betere dienstverlening is meteen ook het tweede motief voor de koerswijziging. “In elke regio kunnen klanten terecht bij een centraal aanspreekpunt voor respectievelijk verkoop, verhuur en service. De commerciële en technische ondersteuning wordt telkens georganiseerd vanuit het filiaal dat zich het dichtst bij de klant bevindt. Deze regionale aansturing biedt de kans om onze klanten sneller en efficiënter te bedienen, vermits onze technische medewerkers en vertegenwoordigers minder afstand moeten afleggen om bij de klant te komen. Bovendien laat deze reorganisatie ons toe om per regio de juiste man op de juiste plaats te zetten. Dat is cruciaal in een sector waarin de machines steeds complexer worden en er dus een hogere nood is aan gespecialiseerde technici.”

De diverse filialen blijven voor overkoepelende zaken wel genieten van de sterke ondersteuning vanuit het hoofdkwartier in Waregem. “Alles wat onder meer met ICT, boekhouding, marketing, administratie en personeel te maken heeft, wordt van daaruit georganiseerd. De transport- en machineplanning gebeurt dan weer vanuit Antwerpen: hier beheren we de integrale vloot en wijzen we de transporten toe.”

De interne fusie moet TVH Equipment toelaten verder te groeien en zorgt tegelijk voor een grote expertise-uitwisseling. “We zijn ervan overtuigd dat hierdoor een enorme synergie zal ontstaan, waarbij allerlei knowhow inzake activiteiten en merken ook via ons IT-systeem zal worden gedeeld.”
Ook over de grenzen wil TVH Equipment haar expansie bestendigen. Het bedrijf is nu al sterk actief in onder meer Afrika, het Midden-Oosten en Azië, maar wil uiteraard ook in Europa de marktpositie verder opkrikken.

De groep stelt vandaag 312 mensen tewerk en bedient zo'n 13000 industriële klanten.