Nieuws Antwerpen Intigriti haalt meer dan 4 miljoen euro op

Intigriti haalt meer dan 4 miljoen euro op

Intigriti haalt meer dan 4 miljoen euro op

ANTWERPEN – Start-up Intigriti, een platform voor ethische hackers, heeft in een nieuwe investeringsronde 4,14 miljoen euro opgehaald. Met het geld wil het hacking platform haar leiderschapspositie binnen de Benelux versterken en verder uitbreiden naar de rest van Europa.

Via Intigriti kunnen bedrijven hun systemen doorlopend laten testen door meer dan 15.000 ethische hackers uit 130 verschillende landen. “Vroeger werd de beveiliging van vele bedrijven hoogstens één keer per jaar doorgelicht. Vandaag is dat ondenkbaar, omdat er dagelijks honderden nieuwe soorten kwetsbaarheden ontdekt worden. De strijd tegen cybercriminaliteit is er een die we samen moeten voeren, niet ieder voor zich”, stelt ceo Stijn Jans, die Intigriti in 2016 heeft opgericht.

Stijn Jans, ceo Intigriti.

Ethische hackers zoeken in opdracht van bedrijven naar beveiligingsrisico’s in hun systemen. Op die manier kunnen veiligheidslekken vroegtijdig gevonden en gedicht worden, om te voorkomen dat ze door criminele hackers misbruikt worden. Platformen zoals Intigriti verbinden bedrijven met geschikte ethische hackers, en bieden een wettelijk kader om de ontdekte fouten te verwerken en beloningen uit te reiken.

“Afgelopen jaar heeft ons netwerk met succes meer dan 10.000 kwetsbaarheden gedetecteerd en verholpen. Dat is een forse groei tegenover het jaar daarvoor, en een record dat we in 2020 alvast gebroken hebben”, zegt ethisch hacker Inti De Ceukelaire, die instaat voor de groei van de hacker community.

Intigriti groeide de voorbije jaren uit van tot een sterke speler in de Belgische cybersecurity markt met funding van de KU Leuven en The CoFoundry, het fonds waarmee de Cronos Groep startups ondersteunt. Stijn Jans: “De hands-on mentaliteit van The CoFoundry is bepalend geweest in de groei van Initigriti tot vandaag en het team heeft ons sterk ondersteund in het zetten van de stap naar internationale groei.”

De nieuwe succesvolle kapitaalinjectie werd geleid door het Europese fonds ETF Partners, dat zich focust op duurzame technologie. Het fonds krijgt daarmee een minderheidsbelang in handen en zal met ETF-partner Remy de Tonnac (ceo Gemalto / INSIDE Secure) het board versterken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.