Nieuws Antwerpen Intris laat goederenstromen vlotter lopen

Intris laat goederenstromen vlotter lopen

Intris laat goederenstromen vlotter lopen

intrisEen nieuw contract met het logistieke bedrijf Contralo maakt ongetwijfeld zijn dag goed. Patrick Van De Looverbosch van het softwarebedrijf Intris uit Berchem onderkent de crisis in de haven. Het gaat er moeilijk aan toe. “Wij blijven niettemin doorgroeien”, stelt hij. “Onze integrale logistieke dienstverlening naar de haven- en transportbedrijven spreekt mensen vandaag duidelijker aan dan ooit.”

Intris is een snel groeibedrijf. Samen met zijn collega-zaakvoerder Tony Vertenten werkte Patrick Van De Looverbosch op systemen om de goederenstroom te perfectioneren. Zij viseerden daarbij niet enkel de expeditiebedrijven en de transportondernemingen maar ook de verwerking van de douaneverordeningen en de opslag in magazijnen. De software werd uitgebouwd tot een omvattend geheel waarin alle havenactiviteiten geïmplementeerd werden.

Verscheidene havenbedrijven hebben in al die jaren de efficiëncy van het systeem onderkend. Intris kon logistieke bedrijven als Ahlers, de Wijngaard Natie, DP World, ASX-Ibeco, Rhenus, Steinweg, Aneka, Van Moer e.a. binnenhalen als klant. Zo’n 250 firma’s behoren vandaag tot het vast cliënteel. “Wij bieden hen effectief oplossingen aan waarmee ze hun goederenstroom volledig onder controle krijgen”, zegt Patrick Van De Looverbosch.

Sinds enkele tijd kijkt Intris ook over de grenzen heen. Het bedrijf is al actief in Nederland. Er wordt geprospecteerd in het Midden Oosten en in het Verre Oosten. Een sterke doorbraak blijft voorlopig nog uit maar op termijn moet die er beslist in zitten. “Toch moeten we ook de gevolgen van de latente economische crisis verrekenen”, zegt Van De Looverbosch. “We voelen best aan dat het vandaag niet zo goed gaat in de haven. De klanten aarzelen, stellen hun orders uit, laten wachten op hun betalingen. Wij kunnen ons ondertussen gelukkig prijzen dat we desondanks nog steeds verder doorgroeien. Het gaat weliswaar wat moeizaam, maar toch.”

Intris tekent vandaag voor een omzet van zowat 5,4 miljoen euro. Het bedrijf stelt 45 mensen tewerk. Intris is ondertussen op zoek naar bijkomende ontwikkelaars en netwerkspecialisten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.