Nieuws Antwerpen Inventive Designers voorkomt fraude met facturen

Inventive Designers voorkomt fraude met facturen

Inventive Designers voorkomt fraude met facturen

brievenbusHeel wat bedrijven hebben in de afgelopen maanden nietsvermoedend valse facturen betaald. Ze zijn daardoor aanzienlijke sommen geld kwijt geraakt. Inventive Designers uit Hoboken heeft met IntelliStamp een eenvoudige digitale stempel ontworpen waarmee dergelijke fraudepraktijken voorkomen kunnen worden.

Oplichters stelen actief facturen uit postbussen, ze vervalsen de rekeningnummers en sturen de brief opnieuw naar de oorspronkelijke geadresseerde. De ontvangers van de facturen hebben veelal helemaal geen besef van de fraude en betalen.

Door gebruik te maken van IntelliStamp kan elk type document evenwel perfect beveiligd worden tegen dergelijke fraude. Dit gebeurt door op het document extra informatie aan te brengen onder de vorm van een beveiligde code. Deze code bevat als het ware een beeld van het oorspronkelijke document. “Mensen hebben – onterecht – nog steeds veel vertrouwen in papier, maar papier kan zeer eenvoudig gefraudeerd worden, ” zegt Joke Dehond, de zaakvoerder van Inventive Designers. “Zelfs een stempel van de firma, een handtekening van de zaakvoerder of het gebruik van een briefhoofd biedt jammer genoeg geen garantie meer over de authenticiteit van het document dat je ontvangt. Fraudeurs worden steeds inventiever.”

Het is eenvoudig: wanneer de factuur wordt aangemaakt, wordt het document digitaal ondertekend met IntelliStamp. Het is de facto een digitale handtekening. Hierdoor wordt er een beveiligde barcode op het document geplaatst. De barcode bevat bijvoorbeeld het totaal bedrag van de factuur, het rekeningnummer of de volledige inhoud van het document. De factuur kan worden gemaild of kan worden afgedrukt en op papier worden verstuurd.

IntelliStamp kan overigens grote kostenbesparingen en tijdswinst voor bedrijven betekenen. “Belangrijk is dat dit hele process – van het aanmaken en plaatsen van de IntelliStamp tot verificatie achteraf – volledig geautomatiseerd kan worden”, aldus Joke Dehond.

Inventive Designers is in dit opzicht een heel intelligent bedrijf. De onderneming uit Hoboken heeft zich helemaal toegespitst op de aanmaak van software voor bedrijfsdocumenten. “Het gaat erom dat wij de communicatie met de klanten willen optimaliseren,” zegt Nathalie Sysmans van het bedrijf. “Met behulp van onze software kunnen ondernemingen een vlotte link leggen naar hun afnemers en hun documentenstroom tevens beveiligen.”

Wie elke week of elke maand duizenden brieven moet uitsturen naar zijn klanten weet best dat een vlotte en beveiligde aanmaak van documenten belangrijk is. Dat hebben ze zeker ook bij de FOD Financiën begrepen. Inventive Designers heeft voor de fiscus bv. de software ontworpen waardoor honderdduizenden documenten zelfs automatisch het huis uitgaan. “Het gaat ons uitdrukkelijk niet om de inhoud, natuurlijk”, zegt Nathalie Sysmans. “Wij maken als het ware de layout van de brieven op waardoor de fiscus met één druk op de knop zijn eigen communicatie naar de honderdduizenden belastingbetalers kan uitsturen.”

Ook verscheidene sociale secretariaten, de Lijn, KBC, Bank of America, Belgacom e.a. maken honderdduizenden documenten aan. Ze hebben in de afgelopen jaren eveneens een beroep gedaan op Inventive Designers om die flow makkelijk en veilig te laten verlopen.

Inventive Designers is in 1994 opgezet door Guy Dehond die de firma in al die jaren onafgebroken uitgebreid heeft. Scriptura Engage en intellStamp zijn als softwarepakketten de bouwstenen geweest waarop de expansie gebaseerd werd. Scriptura Engage is de eigenlijke software-oplossing voor het aanmaken, het produceren en het beheren van de documentenstromen. Die documenten kunnen bestaan op papier, als mail, SMS, als invulformulier op een website, als social media message, als page op een website enz.

Inventive Designers wordt sinds 2012 geleid door Joke Dehond, de dochter van Guy Dehond en haar partner Klaas Bals. Het bedrijf tekende in 2012 voor een omzet van zowat 5 miljoen euro. De onderneming stelt 35 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.