Nieuws Antwerpen Inventive Runners Service zoekt partner

Inventive Runners Service zoekt partner

Inventive Runners Service zoekt partner

runnersDe Inventive Runners Service Groep uit Beveren-Waas gaat allicht met een partner in zee. Het bedrijf met de sportzolen en de loopspeciaalzaken groeit zo snel dat het familiekapitaal die expansie nog nauwelijks kan volhouden. Het dochterbedrijf RSscan International ging eerder al een partnership aan met Materialise.

Jempi Wilssens heeft een merkwaardige carrière opgebouwd. Hij begon destijds als veelbelovend atleet maar werd herhaaldelijk afgeremd door loopblessures. Hij raakte in dit opzicht gefascineerd door die blessureproblematiek en ging met zijn diploma elektronica finaal bouwen aan een loopanalysetoestel waarmee hij de voettypes van zijn klanten kon onderzoeken. Uit die eerste ervaringen is zijn winkel Runners’ Service in Beveren-Waas ontstaan. Vandaag exploiteert hij samen met zijn zoon Koen Wilssens vier vestigingen.

Maar het ging ook andere richtingen uit. Jempi Wilssens ging niet alleen analyseren, hij bouwde na verloop van tijd met een ander bedrijfje, RSscan International ook voetmeetapparatuur die voorzien was van de nodige software. RSscan International levert in dit opzicht gesofistikeerde loopmatten die voorzien zijn van sensoren en op die manier de kadans van lopers kunnen uittekenen. Precies in die niche zag het 3D-printingbedrijf Materialise uit Leuven opportuniteiten om 3D-geprinte sportsteunzolen te gaan maken.

In de samenwerking tussen analysetoestellen en de aanmaak van sportsteunzolen ligt tevens de kans dat alle activiteiten van de groep elkaar beginnen voeden, stelt Jempi Wilssens in een gesprek met het financieel tijdschrift Trends. “Een goede voetmeting, een sportzool en een sportschoen moeten zoveel mogelijk blessures voorkomen”, heet het. “Die aanpak loont want de RS-bedrijven die in een nieuwe structuur gegoten werden met Inventive Runners Services als holding groeien op die manier werkelijk als kool.” Wilssens steekt ten aanzien van Trends niet weg dat zijn groep tegen 2018 een globale omzet van 70 miljoen wil realiseren.

Precies om die snelle groei blijvend te ondersteunen zal het allicht noodzakelijk zijn om een partner aan te trekken. Er is al gesproken met een aantal kandidaten maar “de familie blijft alsnog gezond achterdochtig.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.