Nieuws Antwerpen Investeringsfonds mee aan het stuur bij Trafuco

Investeringsfonds mee aan het stuur bij Trafuco

Investeringsfonds mee aan het stuur bij Trafuco

SONY DSCHet Antwerpse investeringsfonds Down2Earth Capital heeft een participatie van 45 % genomen in het transportbedrijf Trafuco uit Schelle. Trafuco wordt aangestuurd door Marc Van den Broeck en heeft zich in pakweg 30 jaar gepositioneerd als een toonaangevende transportonderneming. Om zijn marktpositie te verzekeren en de nodige investeringen te doen had het bedrijf partners nodig die voor de nodige financiële ondersteuning kunnen zorgen. Exacte bedragen werden niet vrijgegeven.

Trafuco had het ondanks zijn volgehouden expansie zeker niet makkelijk. Het vroegere transportbedrijf van olieproducten, Transport Fuel Coppens uit Burcht heeft daarom doelbewust ook nichemarkten opgezocht. Een reeks opeenvolgende overnames hebben de kleine firma systematisch de toegang verleend tot nieuwe exploitatiemogelijkheden. Zo de overname van Beta-B in 1995, een bargefirma waardoor Transport Fuel Coppens, inmiddels omgebouwd tot Trafuco ook smeeroliën kon aanvoeren via de waterwegen. In 1998 werd de stockagefirma Van Clapdurp gekocht, in 2001 DB Logistics, in 2007 Patteet Carosserie en in 2009 het transportbedrijf Symons. Trafuco kon in datzelfde jaar ook nog eens de transportfirma Hessenatie Logistics overnemen waardoor het bedrijf een toegang kreeg tot de havens en de containeroverslag.

Het aanbod van Trafuco is na al die jaren opmerkelijk groot geworden. De groep is inmiddels al een hele tijd verhuisd van Burcht naar Schelle. Van daaruit wordt nu het transport van vloeistoffen in tanks verwerkt, de behandeling van vaste stoffen in gesloten wagens, opslagfaciliteiten, het vervoer van gevaarlijke producten (ADR), de overslag van zeecontainers, de bunkering van zeeschepen met smeeroliën, het vervoer van afvalstoffen enz. Het bedrijf zet daartoe zo’n 215 personeelsleden in, 170 trucks, 350 opleggers en 4 barges. 2013 werd afgesloten op een omzet van 27 miljoen euro.

Down2Earth Capital is als investeringsfonds opgezet door enkele kapitaalkrachtige ceo’s en investeerders. Het fonds wordt vandaag aangestuurd door Alain Keppens (ex-GIMV), Ivo Maréchal (ex-Essers); Peter Kloeck en Wouter Verlinden. Er zijn onderhand al participaties genomen in Orbit, Funico, Contraload, Hertecant Flanges en conTeyor.

Foto: Marc Van den Broeck van Trafuco.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.