Nieuws Antwerpen ISEC opent trainingcenter in Melsele

ISEC opent trainingcenter in Melsele

ISEC opent trainingcenter in Melsele

isecISEC opent vandaag in Melsele zijn offshore wind training facility, een trainingcenter voor veiligheids- en reddingsoperaties op oa windmolens op volle zee.  Daarmee zet Dirk Schelkens officieel de kroon op tien jaar hard werken. Hij heeft ISEC als zelfstandig preventie-adviseur uitgebouwd tot een gerespecteerd bedrijf dat vandaag voor nagenoeg alle grote industriële ondernemingen werkt. Met de opgang van de windindustrie heeft ISEC zich ook geprofileerd in die sector.

Snelle landingen op een wilde zee, een windmolen beklimmen, een gekwetste werknemer weg halen, werken in beperkte ruimtes. ISEC beschikt vandaag over een eigen trainingcenter waar werknemers concreet geconfronteerd worden met de uitdagingen van operaties op hoge hoogte en op zee. ISEC staat voor Industrial Safety & Emergency Consult. “Wij doen de eigenlijke operaties dus niet zelf,” zegt Dirk Schelkens. “Wij geven opleiding en lessen aan mensen die binnen hun eigen bedrijf verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en de eventuele reddingsoperaties.”

Dirk Schelkens werkte oa. enkele jaren bijVolkswagen en ABX waar hij als preventie-adviseur de stiel onder de knie kreeg. Tot hij in 2003 zelf de hand aan de ploeg sloeg en met zijn eigen firma, ISEC veiligheidslessen begon te geven. “Hoe moet je bv. werken in een gesloten ruimte. Wat doe je met gevaarlijke stoffen. Omdat er in de brede regio nogal wat chemiebedrijven actief zijn hebben we ons in de eerste jaren uiteraard georiënteerd naar de petrochemie. In de versnelde opgang van de windmolenparken hebben we echter een nieuwe markt onderkend die nog meer perspectief bood.”

De investering in de traing facility in Melsele was voor een startende onderneming als ISEC uiteraard geen klein bier. “We hebben op onze relealistisch uitgebouwde trainingsomgeving  oa. een steiger annex pool van 12 meter op 12 en een diepte van 5 meter. We kunnen hier dus perfect reddingen  op zee simuleren. Landingsoperaties bv. Ook kunnen we op hoogte werken, in de gesimuleerde schacht van een windmolen. Alles is gebouwd volgens de internationale GWO- normen.”

ISEC stelt tien mensen tewerk. Onder hen ook vijf veiligheidsinstructeurs.

De site in Melsele wordt vandaag officieel geopend door Chris Derde, de voorzitter van de CWEA (Vlaamse Wind Energie Associatie) en door Kristof Verlinden, de O&M-manager van Belwind-Northwind-Parkwind.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer