Nieuws Antwerpen IT-project van Uitgeverij Van In bekroond

IT-project van Uitgeverij Van In bekroond

IT-project van Uitgeverij Van In bekroond

bingelBram Fabeck van de uitgeverij Van In is met zijn projecten Bingel en Diddit in de prijzen gevallen bij de bekroning van de CIO van het jaar. Het tijdschrift Datanews zet in het licht van die verkiezing traditioneel ook twee ICT-projecten in het zonnetje. Bingel is een digitaal leerproject dat Van In helemaal zelf ontwikkelde voor de lagere school en daar 3 miljoen euro aan technologie in investeerde. Diddit is als platform bedoeld voor het secundair onderwijs.

Zowat acht op de tien lagere scholen gebruiken vandaag Bingel. Volgens een onderzoek erken 9 op de tien leerlingen graag met het systeem. 9 op de tien leraren bevelen het systeem ook aan. Het platform voor de lagere school groeide mee met zijn succes zodat er finaal ook een systeem kwam voor de secundaire scholen. Ondertussen lopen ook de eerste contacten met het buitenland. De uitgeverij Van In uit Wommelgem maakt vandaag deel uit van de Finse groep Sanoma.

Van In scoorde met zijn IT-project in de sector van de kleine en middengrote ondernemingen. In de sector van de corporate ondernemingen haalde energiespeler EDF Luminus het met zijn project Flexibility. Dit is een project dat gericht is op de automatische afstelling van de energievraag op het aanbod. Professionele klanten hebben toegang tot een webgebaseerde tool waardoor ze kunnen beslissen wanneer ze energie aankopen.

De CIO van het jaar werd uiteindelijk Peter Bal van Wabco. Beslissende items die door de jury gebruikt werden om tot de finale beslissing te komen zijn de visie van de CIO, zijn strategisch inzicht, zijn leiderschapscapaciteiten en zijn persoonlijkheid. Hij of zij moeten erin slagen om IT te aligneren met de bedrijfsstrategie, soms ook IT als business driver te positioneren en zelfs de digitale transformatie te bespoedigen.

Wabco levert vandaag veiligheids- en efficiëncy oplossingen voor grote voertuigen. Het bedrijf nam enkele tijd terug Transics over.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.