Nieuws Antwerpen Italianen hebben interesse in Agfa HealthCare

Italianen hebben interesse in Agfa HealthCare

Italianen hebben interesse in Agfa HealthCare

MORTSEL – Agfa-Gevaert is exclusieve onderhandelingen opgestart met de Italiaanse groep Dedalus over een verkoop van een deel van de HealtCare IT-activiteiten. Dat heeft de beeldvormingsgroep met hoofdzetel in Mortsel bekendgemaakt.

Dedalus zou 975 miljoen euro betalen voor de activiteiten. Als beide partijen tot een overeenkomst komen, wordt verwacht dat de transactie in de loop van het tweede kwartaal van 2020 afgerond zal zijn.

De activiteiten van Agfa die worden verkocht zijn de softwarediensten die worden geleverd aan ziekenhuizen en ziekenhuisgroepen. De belangrijkste afnemers van die diensten zitten in Duitstalig Europa, Frankrijk en Brazilië. Ook een klein deel van de imaging IT-activiteiten, dat is de software voor de communicatie van medische beelden, met name in Frankrijk, Brazilië en Duitsland wordt verkocht. Alles samen zijn de verkochte onderdelen goed voor een jaaromzet van ongeveer 260 miljoen euro.

Christian Reinaudo, ceo Agfa-Gevaert: “Met de verwachte verkoop van de business, die een jaaromzet van ongeveer 260 miljoen euro genereert, zal een nieuwe mijlpaal in ons transformatieproces bereikt worden. We kijken uit naar deze belangrijke stap. We geloven dat de business zich met Dedalus Holding als eigenaar verder zal ontwikkelen tot een toonaangevende pan-Europese speler in de HealthCare IT-markt.”

Dedalus, opgericht in 1990 in Firenze, is met meer dan 2.000 medewerkers, waarvan 1.200 in Italië, 550 in Frankrijk en teams in 25 landen, een belangrijke internationale industriële groep in de software-industrie voor de gezondheidszorg.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.