Nieuws Antwerpen Italië schaft muntjes van 1 en 2 eurocent af.

Italië schaft muntjes van 1 en 2 eurocent af.

Italië schaft muntjes van 1 en 2 eurocent af.

En dan nog een berichtje dat alle Europeanen, dus ook de Antwerpenaren allicht kan interesseren, want het leidt vaak tot kleine ergernissen: Italië schaft de munten van 1 en 2 eurocent af.
De beslissing is genomen door een parlementscommissie. In de toekomst zullen de prijzen van producten en diensten afgerond worden op 0 of 5 eurocent.
De centrumlinkse Democratische Partij van ex-premier Matteo Renzi was dit al langer van plan en had een voorstel in die zin ingediend. Reden is de dure kost om de munten te slaan: zo zou het 4,2 eurocent kosten om een muntstuk van 1 eurocent te slaan en 5,2 eurocent voor een muntstuk van 2 eurocent. Een bijkomende reden is dat de kleine muntstukken zelden aanvaard worden in parkeermeters of snoep- en drankautomaten.

Ook bij ons gaan er al langer stemmen op om de piepkleine koperen muntjes af te schaffen. In de portemonnee is het vaak turen naar de precieze grootte om uit te maken welk muntstuk je nu precies vasthebt. Voor sommige middenstanders zijn de allerkleinste koperen muntjes een echte plaag. Sommige klanten willen ze uittellen en houden zo de rij wachtend klanten op. En de handelaar die met een zak vol kleine muntjes naar de bank gaat moet ook nog eens betalen voor het tellen ervan. Nogal wat ergernissen dus. Al zijn er dan weer liefdadigheidsorganisaties die het jammer zouden vinden als het koper zou verdwijnen.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.