Nieuws Antwerpen It’s a Gender Thing

It’s a Gender Thing

It’s a Gender Thing

Als het afhangt van “It’s a Gender Thing”, een initiatief van het ambitieuze PPOF-team van 11 powervrouwen en –mannen, dan zal de strijd tussen de seksen gestaakt worden. Hun missie is het op de kaart zetten en integreren van ‘gender intelligence’ in alle lagen van het bedrijfsleven via het maken van een documentairefilm.

Mannen en vrouwen hebben verschillende dingen nodig om zich te ontplooien op de werkvloer. Recent kwalitatief onderzoek onder 2.400 vrouwen op een leidinggevende positie binnen Fortune 500 bedrijven toont belevingsverschillen aan tussen beide seksen die bevestigd worden door de Gender Intelligence Group.
Zo schatten mannen „de kans dat vrouwen evenveel vooruit kunnen komen als mannen‟ hoger in dan vrouwen zelf (58% versus 24%). Ruim 83% van de mannen meent ook „dat vrouwen en mannen evenveel voldoening halen uit hun werk‟. Slechts 62% van de vrouwen vindt dit ook daadwerkelijk.

De boodschap van “It’s a Gender Thing” is verfrissend en – vrouwelijk verwoord – (r)evalutionair: zet de verschillen tussen mannen en vrouwen en hun unieke kwaliteiten in als krachtige, elkaar aanvullende principes. Het optimaal inzetten daarvan op de werkvloer leidt tot een bewust diversiteitsbeleid. Bedrijven die de man-vrouw verschillen in beleving, communicatie en kwaliteiten optimaal benutten en hen écht gelijkwaardig laten samenwerken, ondervinden daarvan veel voordelen.

De focus van het team dat de documentaire gaat maken ligt nu op het binnenhalen van corporate financiering voor de film. Als tegenprestatie hiervoor kan een bedrijf haar management en medewerkers laten trainen door gespecialiseerde gender coaches. Ook op het gebied van interne branding kan een bedrijf specifieke hulp krijgen.

“It’s a Gender Thing” 
is een project van PPOF
, de Pure Power of Femininity, een groep van Vlaamse en Nederlandse powervrouwen die zich laat adviseren en ondersteunen door een Raad van Advies bestaande uit 2 mannen en 1 vrouw. PPOF is in 2012 opgericht door Anja Leinders en Natascha Rouette die al heel wat jaren met de thematiek bezig zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.