Nieuws Antwerpen Ivens Construction tekent voor Aurelium

Ivens Construction tekent voor Aurelium

Ivens Construction tekent voor Aurelium

ivensinvensHet ICT-dienstenbedrijf Aurelium uit Kontich heeft een nieuw samenwerkingsakkoord betekend met Ivens Construction. Ivens Construction is gespecialiseerd in de bouw van opslagtanks, ketels en drukvaten. Het bedrijf uit Berendrecht-Zandvliet heeft in het contract zijn IT-omgeving toevertrouwd aan Aurelium.

In die samenwerking kan Ivens Construction zich voortaan helemaal concentreren op zijn eigen core business, de bouw van opslagtanks, stelt verkoopsdirecteur André Huynen. “We bouwen voor het bedrijf oa. een volledige terminalserver omgeving zodat alles op één centrale plaats wordt bewaard en flexibel kan gegarandeerd worden.” Aurelium staat ook in voor een goede bescherming. De ICT-specialist bouwt tevens een volledige SharePoint (Microsoft) omgeving uit. Met Share Point kan Ivens Construction zijn documenten en projecten beheren op een efficiënte manier.

Ivens Construction is een belangrijke klant voor Aurelium. Het bedrijf behoort ongetwijfeld tot de top-10 van ons klantenbestand, stelt André Huynen. “Wij tellen meer dan 700 klanten en meer dan 120 all-in contracten.”

Het woord “crisis” wordt bij Aurelium alvast niet meer uitgesproken. Bij het ICT-dienstenbedrijf in Kontich ergert men zich aan het zelfvoedend karakter van de crisissfeer. “Wij beseffen best dat onze klanten het bijwijlen niet makkelijk hebben maar wij proberen daar een antwoord op te geven”, zei managing director Koen Slootmaeckers enkele tijd geleden tot Made in Antwerpen. “Kostenbeheersing en efficiëncy met IT-systemen zijn onze voornaamste tools.”

Aurelium is enkele maanden geleden verhuisd naar een nieuwe vestiging in Kontich. De pakweg 50 werknemers van het bedrijf zitten er uitstekend gehuisvest. Met de lancering van het ClubHouse-principe biedt Aurelium bovendien een hypermoderne co-working space aan voor niet-medewerkers. In het ClubHouse zijn verschillende flexibele werkplekken ingericht die door derden kunnen gehuurd worden. Uiteraard kan men binnen de aangeboden formules ook een beroep doen op de ICT-diensten van het bedrijf. Aurelium biedt bovendien trainingslokalen aan, presentatieruimtes, vergaderfaciliteiten voor groepen tot 100 man met indien gewenst zelfs catering.

Pakweg 25 jaar na de opstart in de verkoop van PC’s en servers is Aurelium uitgegroeid tot een gerespecteerde onderneming. Het bedrijf van Koen Slootmaeckers biedt KMO’s ICT-diensten aan. Het bedrijf presenteert zich in dit opzicht “als de externe ICT-afdeling van elke KMO.”

Het ging al die jaren in stijgende lijn. Ook nu nog. Ondanks alles. “We hebben een klantenbestand van pakweg 700 ondernemingen. Ons is het er vooral om te doen om die hard werkende ondernemingen inventieve oplossingen aan te bieden waardoor ze hun kosten nog beter kunnen beheersen en dus ook meer rentabiliteit realiseren. Wij stellen het dusdanig voor dat wij effectief dé antwoorden hebben op de problemen van vandaag.”

Met een omzetcijfer van nu al 8 miljoen euro zit er ongetwijfeld nog meer groei in de markt, heet het bij Aurelium. “Wij bouwen verder op de unieke combinatie van technologische kennis, de beschikbaarheid van bekwame resources remote en ter plaatse en de omkadering met project managers, proces analisten, ervaren consultants en lesgevers. Wij garanderen de klanten de voordelen van een eigen ICT-afdeling maar dan aan een fractie van de kostprijs ervan.”

Aurelium heeft in de expansiefase enkele managers mee opgenomen in het kapitaal van de firma. “Op die manier willen wij het draagvlak en de continuïteit van de firma vergroten”, zei Koen Slootmaeckers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.