Nieuws Antwerpen Ivens Transport- en Kraanbedrijf zoekt chauffeurs

Ivens Transport- en Kraanbedrijf zoekt chauffeurs

Ivens Transport- en Kraanbedrijf zoekt chauffeurs

ivensIvens Transport- en Kraanbedrijf zoekt dringend kraanwagenchauffeurs. Het bedrijf heeft zijn arsenaal aan installaties herschikt. IVK groeit in dit opzicht voorzichtig door. “Maar heel enthousiast zijn we toch niet over de huidige ontwikkelingen. Geen hoera bij ons”, zegt Luk Wulgaert.

Ivens Transport- en Kraanbedrijf of IVK zoals de firmanaam geregeld afgekort wordt is een flink uitgebouwde spin-off van Ivens Constructiebedrijf. Ivens is vanuit Ekeren en later Kapellen al meer dan 80 jaar meegegroeid met de snelle ontwikkelingen in en om de haven van Antwerpen. De groep stelt vandaag zo’n 250 mensen tewerk.

Leon Ivens begon destijds als metaalbewerker en koperslager met de bouw van stookolieketens. Naarmate de haven van Antwerpen internationale allures begon aan te nemen ging Ivens mee in die geweldige expansie en bouwde opslagtanks, een activiteit die in de schaduw van de lokale petrochemie geweldige perpectieven bood. Het ging dan niet enkel om de bouw van de tanks maar tevens om de renovatie ervan.

Ivens Transport- en Kraanbedrijf werd opgezet als een spin-off bij het vervoer van de gebouwde opslagtanks. Think exceptional, werd daarbij de slogan. Het ging immers veelal om uitzonderlijke transporten die veel technisch inzicht en ervaring vergden van de betrokken werknemers.

Voor het behandelen en vervoeren van zware ondeelbare ladingen beschikt Transport- en Kraanbedrijf Ivens vandaag over een beperkte vloot aan rollende eenheden, waaronder opleggers, (semi-)diepladers en kranen/kraanwagens.

Ivens Transport- en Kraanbedrijf splitst zijn externe klantenportfolio in drie grote groepen op: de constructiebedrijven, de aannemingsbedrijven en de expeditiebedrijven. Intern blijft Constructiebedrijf Ivens uiteraard een niet te versmaden klant. De activiteiten “Uitzonderlijk vervoer” worden tot over de landsgrenzen verzorgd.

Enkele tijd terug werd overigens samen met Aertssen Kranen uit Stabroek ook nog eens de joint-venture Roll-iT N.V. opgericht. Roll-iT N.V. is gespecialiseerd in het zelfaangedreven modulair transport. In combinatie, kan Roll-iT lasten tot 1.200 ton aan. Roll-IT wordt ingeschakeld voor specifieke interne vervoersopdrachten van grote ondeelbare ladingen (zoals opslagtanks, drums, machines, destilleerkolommen, warmtewisselaars, …). Dat kan bijvoorbeeld in het kader van kaai/kaai-vervoer of bij het laden en lossen van ro/ro-schepen.

De groep Ivens wordt vandaag aangestuurd door Greet Ivens, de kleindochter van de stichter Leon Ivens. Peter Vandeperck is van zijn kant al aangetreden als de vertegenwoordiger van de vierde generatie in het familiebedrijf. De groep tekent voor een omzet van pakweg 62 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.