Nieuws Antwerpen Ixina gaat in het offensief

Ixina gaat in het offensief

Ixina gaat in het offensief

ixina100 jaar na het begin van de eerste wereldoorlog lijkt het alsof Vlaanderen dit jaar opnieuw een heus slagveld wordt. In keukenland wel te verstaan. Twee grote keukenproducenten bieden hardnekkig sterk tegen elkaar op. Het Dovy Keukens van Donald Muylle kennen we onderhand al. Maar ook Ixina gooit zich nu in de strijd en wil in de komende maanden nog verscheidene nieuwe vestigingen openen.

Bij de opening van zijn 47ste (!) winkel in Kuurne stak de directie van Ixina haar ambitie niet weg om verder door te stoten op de Vlaamse markt. Ixina was tot nog toe vooral een Waals-Brussels embleem. Gegroeid vanuit de vroegere Belgische winkelketen Electro Cash heeft Ixina zich vooral georiënteerd naar de franstalige markt. Ook al omdat het bedrijf sterk doorgroeide op de Franse markt. Ixina bouwt niet alleen keukens maar verdeelt ook accessoires en elektromateriaal. Vanuit de winkel worden ook financierings- en verzekeringsformules aangeboden.

Enkele jaren geleden is Ixina in handen gekomen van de Icaliaanse keten Snaidero. Met zijn commerciële slogan “la cucina per la vita” wordt ook Ixina binnen de groep internationaal gepositioneerd. De Italianen hebben in dit opzicht kennelijk het onevenwicht in België aangemerkt tussen de Waals-Brusselse markt en Vlaanderen. Vandaar het hernieuwde offensief.

Dit jaar opent Ixina nieuwe vestigingen in Geel, Lier, Sint Niklaas, Oudenaarde en Sint-Pieters Leeuw. Maar daar eindigt het niet mee. Benoit Vrielinck, algemeen directeur van Ixina Belgium gaf tijdens de openingsreceptie in Kuurne aan dat er tot 2016 zelfs 12 nieuwe openingen gebudgetteerd zijn in Vlaanderen. Ook Antwerpen komt in dit opzicht allicht nog aan de beurt. Ixina heeft nu vestigingen in Borsbeek, Merksem, Turnhout en Aartselaar. Dat netwerk kan allicht nog verfijnd worden.

Ixina runt nu 47 winkels in België. De vestigingen worden geëxploiteerd door franchisers. Daarvan 22 in Vlaanderen, 22 in Wallonië en 3 in Brussel. “Een evenwicht dat we nu eindelijk na hard werken bereikt hebben,” zegt Benoit Vrielinck.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.