Nieuws Antwerpen Jacqueline Grandjean wordt nieuwe artistieke directeur KMSKA

Jacqueline Grandjean wordt nieuwe artistieke directeur KMSKA

Fille Roelants

Jacqueline Grandjean wordt nieuwe artistieke directeur KMSKA

De Raad van Bestuur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) heeft de Nederlandse Jacqueline Grandjean aangesteld als de nieuwe artistiek directeur. Ze zal samen met Carmen Willems, die recent werd aangeduid als algemeen directeur, het museum naar de heropening loodsen.

Jacqueline Grandjean is sinds 2012 directeur van kunstmuseum Oude Kerk, een instelling die ze de voorbije jaren internationaal op de kaart zette. Eerder was ze onder andere directeur/curator in Huize Frankendael en curator in het Amsterdams Historisch Museum. Ze studeerde kunst- en filmgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Hofstra University in New York. Een bijkomende opleiding volgde ze aan The Getty Museum Leadership Institute in Los Angeles.

Luk Lemmens, voorzitter KMSKA vzw: “Uit de meer dan 40 kandidaten koos de Raad van Bestuur unaniem voor Jacqueline Grandjean als nieuwe artistiek directeur, na advies van de externe jury die de aanwervingsprocedure opvolgde. Ik ben blij met deze versterking voor het museumteam, dat onder leiding van algemeen directeur Carmen Willems het museum klaar maakt voor heropening.”

Vanaf 1 oktober zal Grandjean de nieuwe artistieke directeur worden van het KMSKA.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.