Nieuws Antwerpen Jacques Van Bavel overleden

Jacques Van Bavel overleden

Jacques Van Bavel overleden

jacquesJacques (sr) Van Bavel, de stichter van de specialist in relatiegeschenken, Van Bavel uit Mortsel is overleden. Jacques was één van de bekendste Belgische figuren in de wereld van de promotieartikelen. Hij stond hoog aangeschreven in de sector.

Jacques Van Bavel begon zijn loopbaan bij de poducent van schrijfmachines Remington en stapte in 1955 in het familiebedrijf van zijn vader waar hij met zijn typisch joviale stijl een uitmuntende verkoper was.

Ook als bedrijfsleider was hij succesvol. Onder zijn leiding groeide het toenmalige Bavelco uit tot een toonaangevende firma. Hij was trouwens een van de eersten die China bezocht om daar rechtsreeks aan te kopen. De firma heeft ook nu nog met The China Office een eigen antenne in het land. China is nu eenmaal een grote producent van gadgets en allerlei toebehoor. Jacques Sr. was een actief lid van IGC (International Gift Corporation) en bezocht meer dan 50 keer de vakbeurs PSI.

In 1997 verkochten de zonen Van Bavel de firma aan de Amerikaanse groep Ha-lo. Jacques Van Bavel was al die jaren een actief lid van de Lions Club, waar hij met zijn vele ideeën en initiatieven, verschillende projecten in de brede regio op gang bracht.

Toen zijn twee zonen Michel en Jacques jr., in 2003 een nieuwe zaak in relatiegeschenken begonnen, ging hij weer mee aan boord. Hij bleef een vaste gast op het kantoor in Mortsel.

Van Bavel draait ondertussen voluit. Het Mortselse bedrijf stelt vandaag 15 mensen tewerk en tekende in 2012 voor een omzet van 7 miljoen euro. Tot het klantenbestand van Van Bavel behoren grote namen zoals Picanol, Uncle Ben’s, Thalys, KPMG, Renaulot, Moortgat-Duvel enz. Van Bavel sloot verleden jaar een raamakkoord met de stad Antwerpen. De stad Antwerpen overhandigt oa. internationale bezoekers en pas getrouwde koppels traditiegetrouw een geschenkje.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.