Nieuws Antwerpen Jambon wil opnieuw meer mensen aan het werk

Jambon wil opnieuw meer mensen aan het werk

Jambon wil opnieuw meer mensen aan het werk

ANTWERPEN – Vlaams minister-president Jan Jambon wil opnieuw meer mensen aan het werk. “Onder meer in de bouw en bij de dienstenchequebedrijven wordt er soms te snel beroep gedaan op de regeling van technische werkloosheid”, zei hij in de plenaire zitting van het Vlaams Parlement.

De Vlaamse regering heeft momenteel niet de intentie om de hinderpremie uit te breiden. Vlaams minister-president Jan Jambon: “Dat neemt niet weg dat we geen oog hebben voor alle andere vragen. De freelancers, de culturele sector, de sportsector, de jeugdsector, de evenementensector, de reisbureaus, de autocarbedrijven,… Die zijn natuurlijk ook getroffen. Ik engageer mij dat er ook voor die mensen een regeling komt. Maar de hinderpremie blijft voorbehouden voor zij die gedwongen worden te sluiten door de regels van de Nationale Veiligheidsraad.”

In de nieuwe maatregelen die de regering nog zal aankondigen, moet de focus liggen op meer activiteit, vindt Jambon. Als het in veilige omstandigheden kan, moeten er opnieuw meer mensen aan het werk. “Ik denk dat er te makkelijk naar technische werkloosheid gegrepen wordt.”

Jambon noemde de bouw en de dienstenchequebedrijven als sectoren waar de social distancing kan worden gerespecteerd. “De meeste mensen kunnen toch gerust boven gaan zitten als de poetsvrouw beneden bezig is? Ik ben het er niet mee eens om heel die sector stil te leggen. Ik denk dat daar meer gewerkt kan worden dan er vandaag gewerkt wordt.”

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.