Nieuws Antwerpen Jan Blomme nieuwe gewestelijke havencommissaris

Jan Blomme nieuwe gewestelijke havencommissaris

Jan Blomme nieuwe gewestelijke havencommissaris

blommeJan Blomme is sinds kort aangetreden als de nieuwe gewestelijke havencommissaris. Hij volgde in dit opzicht Toon Colpaert op die met pensioen ging.

De gewestelijke havencommissaris is de facto de verbindingsman tussen de Vlaamse regering en de vier Vlaamse havens. Hij moet toezien op de goede werking van de havens en zorgen voor een goede informatiedoorstroming.

Jan Blomme heeft heel zijn carrière in de havenwereld gewerkt. Hij trad in 1993 in dienst van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen als wetenschappelijk medewerker. Hij werd er afdelingshoofd en werd in 2014 benoemd tot ceo van Port of Antwerp International.

Hij kreeg bij zijn benoeming door de Vlaamse minister Weyts de uitdrukkelijke opdracht mee om de Vlaamse havenregio nog competitiever te maken. Hij wil er van zijn kant vooral een punt van maken om de havens flexibel te maken. Daardoor zouden onomkeerbare beslissingen vermeden kunnen worden, stelt hij in een gesprek met de redactie van de website OTM. OTM is de belangenorganisatie van logistieke professionals. Blomme ziet zijn taak vooral als het  “faciliteren en coördineren waar nodig.”

Ten aanzien van de toekomst ziet hij voor de Vlaamse havens oa. kansen in een samenwerking met de haven van Rotterdam. Ook de ontwikkeling an een gemeenschappelijke achterlandlogistiek zou het spoorvervoer naar bestemmingen in Duitsland en Centraal-Europa een sterk impuls kunnen geven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.