Nieuws Antwerpen Jan Jambon geeft startschot nieuw ondernemend academiejaar

Jan Jambon geeft startschot nieuw ondernemend academiejaar

Jan Jambon geeft startschot nieuw ondernemend academiejaar

ANTWERPEN – Dinsdagavond vond de Entrepreneurial Kick-Off plaats in Antwerpen. Vlaams minister-president Jan Jambon ontdekte er samen met zo’n 800 jongeren, docenten en jeugdwerkers onder leiding van TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE wat de stad te bieden heeft voor jonge ondernemers.

Het aantal jonge startende ondernemers blijft stijgen. Waar in 2010 Vlaanderen 163 jongeren telde die tijdens hun studies een eigen zaak startten, hielden in 2018 liefst 4.817 studenten een onderneming boven de doopvont.

Tijdens het panelgesprek legde kersvers minister-president Jambon onder meer uit dat het niet aan de overheid is om te ondernemen, maar dat de overheid wel al het mogelijke moet doen om ondernemers de kans te geven te ondernemen, zonder al te veel administratieve belasting. Zo lezen we in het Vlaamse regeerakkoord: “We ondersteunen jongeren en studenten maximaal om hun zin voor ondernemerschap ook concreet vorm te geven en te ervaren, bv. via verdere promotie van het statuut van student-ondernemer.”

TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE is een samenwerking tussen de stad Antwerpen, de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, de hogeronderwijsinstellingen AP Hogeschool Antwerpen, Karel de Grote Hogeschool Antwerpen en Universiteit Antwerpen, jongerenwerking KAVKA, studentenvereniging SINC en de ondernemersorganisatie Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Reageer op dit bericht

Personen

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.