Nieuws Antwerpen Jan Krediet mag doorstart nemen

Jan Krediet mag doorstart nemen

Jan Krediet mag doorstart nemen

jan kredietDe failliete Nederlandse transporteur Jan Krediet mag een doorstart nemen. Het bedrijf uit Steenwijk moet daartoe de helft van zijn personeel ontslaan. Jan Krediet is als vervoersmaatschappij van vooral meubelen ook geregeld op de baan in het Antwerpse.

Jan Krediet is mee het slachtoffer geworden van de economische neergang in Nederland. Het faillissement van enkele van zijn traditionele opdrachtgevers heeft het bedrijf meegesleurd in de rode cijfers. Ook de aanhoudende malaise op de Nederlandse huizenmarkt deed het bedrijf geen goed. In 2012 konden de verliezen nog beperkt worden, eind 2013 dienden de boeken neergelegd te worden en vroeg het bedrijf om een bescherming tegen zijn schuldeisers.

De rechter liet Jan Krediet inmiddels ovenemen door de Jan Krediet Groep. Daardoor kan het bedrijf een doorstart nemen met nog maximum 60 personeelsleden.

Het ziet ernaar uit dat de onderneming zich als full-service-dienstverlener verder zal focussen op zijn traditionele nichemarkten, de internationale meubelgroupage (vooral rotanmeubelen) en routevervoer. Het bedrijf biedt zijn klanten daartoe internationaal transport aan vanaf de fabriek met zowel trucks, binnenschepen of containers.

De Jan Krediet Groep is nog steeds in handen van de familie Krediet. Het bedrijf werd destijds in 1924 gesticht door Jan Krediet en was inmiddels aan de derde generatie toe.

De Jan Krediet Groep maakt internationaal deel uit van het netwerk Mach 3000 Alliance.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.