Nieuws Antwerpen Japanners dol op gevriesdroogde bloemen van Belle d'Avalane

Japanners dol op gevriesdroogde bloemen van Belle d'Avalane

Japanners dol op gevriesdroogde bloemen van Belle d'Avalane

bloemenPakweg 10% van de gevriesdroogde bloemen van Belle d’Avalane gaat met het vliegtuig naar Japan. De Japanners zijn gewoon dol op die kleurrrijke bloemstukken die maandenlang fris blijven. Belle d’Avalane uit Kontich is een dochteronderneming van de groep Agora. “Wij groeien vandaag spectaculair door” zegt zaakvoerder Wim Gyselen.

Bloemtuilen zijn niet altijd goedkoop. Ze blijven bovendien niet erg  lang vers. Sommige soorten worden snel dof. Frans Moens kwam in dit opzicht op de idee om bloemen te gaan vriesdrogen. Dat deed hij aanvankelijk in Kontich vooral met bruidsboeketjes. Maar uit die geperfectioneerde techniek groeide een hele commerciële strategie die finaal ook de groothandel in bloemen en planten Agora interesseerde. Agora nam Avalane enkele jaren geleden over, doopte het om tot Belle d’Avalane en onderbouwt sindsdien een doelgerichte groeistrategie voor het jonge bedrijfje.

“Het gaat vandaag fantastisch”, zegt zaakvoerder Wim Gyselen. “We zullen 2014  ongetwijfeld afgesloten hebben op 900.000 euro aan omzet halen, liefst 75% meer dan in 2013. Onze gevriesdroogde bloemen en tuilen vallen overal in de smaak. Ze zien er effectief na vele maanden nog altijd schitterend kleurrijk uit.”

Belle d’Avalane
levert vandaag aan bloemenzaken en tuincentra in heel het land maar exporteert onderhand ook hele ladingen naar het buitenland. “Effectief ook naar Japan waar onze klant Comme des Fleurs ze bv. doorverkoopt aan grote huizen zoals Lexus”, zegt Wil Gyselen. “Het Japanse automerk fleurt met onze bloemen verscheidene commerciële acties op. Sterk toch?”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.