Nieuws Antwerpen Japanse Kuraray investeert 60 miljoen euro in Zwijndrecht

Japanse Kuraray investeert 60 miljoen euro in Zwijndrecht

Japanse Kuraray investeert 60 miljoen euro in Zwijndrecht

jezusjezusDe Japanse groep Kuraray investeert 60 miljoen euro in zijn fabriek op de Antwerpse Linkeroever. De groep gaat er de productiecapaciteit van zijn fabriek in Zwijndrecht verder mee opvoeren tot 35.000 ton op jaarbasis. De uitbreidingswerken moeten eind 2016 klaar zijn.

Kuraray
produceert in Zwijndrecht de kunststof EVOH, een etheenvinylalcohol dat vooral gebruikt wordt in de verpakking van voedingsproducten. De Japanners hebben er onder de merknaam EVAL een groot stuk van de Europese en de internationale markten mee veroverd. De groep heeft drie vestigingen. Zowel in het Japanse Okayama, het Amerikaanse Texas als in de Antwerpse haven draait de productie op volle toeren.

Waarom de productieverhoging in Antwerpen gepland is werd ingegeven door de opmerkelijke kwaliteit van de productie-afzet bij EVAL Europe in Zwijndrecht, heet het bij de groep. Bovendien kan Kuraray logistiek profiteren van het feit dat Antwerpen een heus centrum voor de aanmaak van petrochemische halffabrikaten is waar de Japanners zich op afgesteld hebben voor de aanlevering van toeslagproducten.

Met de verhoogde productie-afzet wil Kuraray oa. zijn marktpositie in de Europese farmasector verbeteren.

Bij EVAL Europe werken zo’n 120 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.