Nieuws Antwerpen JD Sports komt naar Antwerpen

JD Sports komt naar Antwerpen

JD Sports komt naar Antwerpen

jdDe Britse sportkledingketen JD Sports opent volgende maand een vestiging op de Antwerpse Meir. Daarmee zet de groep zijn Europese expansieplannen verder door. Het management wil op termijn een winkel in elke grote Europese stad.

JD Sports
brengt exclusieve series van merken als Adidas en Nike op de markt. JD staat voor John en David, de stichters van de keten die in 1981 begonnen met een klein winkeltje. De groei van de groep was gewoon spectaculair. De keten verdeelt overigens niet enkel Adidas en Nike. Ook andere merken als Mc Kenzie, Lacoste, Fred Perry, The North Face, Reebok en andere toonaangevende labels steken mee in het assortiment.

De nieuwe winkel op de Meir zal 305m² beslaan en komt op de locatie die voordien werd ingenomen door de Italiaanse modegroep Sportstaff.

De investeringen in België passen in de strategie van topman Peter Cowgill om in elke belangrijke stad in Europa een vestiging te openen. Momenteel is de aanwezigheid van de keten op het Europese vasteland immers beperkt tot Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Ook in die landen zijn er trouwens uitbreidingsplannen: zo staan voor oktober alvast openingen in Amsterdam en Keulen op de agenda. De keten werkt in dit opzicht zijn logistiek concept verder uit.

JD Sports telt momenteel zowat 660 sportwinkels en 184 outdoorshops. De keten realiseerde in het afgelopen boekjaar een recordomzet van meer dan 1,5 miljard pond of omgerekend meer dan twee miljard euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.