Nieuws Antwerpen Jean sur Mer Harbor Cafe eerste MSC-gecertificeerde visrestaurant van België

Jean sur Mer Harbor Cafe eerste MSC-gecertificeerde visrestaurant van België

Jean sur Mer Harbor Cafe is het eerste MSC-gecertificeerde visrestaurant van België Wouter Dieleman (MSC), Jan Kegels (Jean sur Mer) en Yuki Kimura (Jean sur Mer Harbor Cafe)

Jean sur Mer Harbor Cafe eerste MSC-gecertificeerde visrestaurant van België

Na het Marine Stewardship Council (MSC)-ambassadeurschap van Jean sur Mer en de eerste MSC-gecertificeerde foodtruck van de Benelux in 2019, is het Jean sur Mer Harbor Cafe vanaf nu ook het eerste MSC-gecertificeerde restaurant van België. Het certificeringsproces werd uitgevoerd door DuraCert.

Volgens DuraCert toont Jean sur Mer aan dat ook kleine en onafhankelijke ondernemers het certificaat kunnen binnenhalen en daarmee zien zij het visrestaurant als een vaandeldrager in België.

“Jean sur Mer is actief in verschillende delen van de markt, zowel in retail als in foodservice. En daarin kiezen ze resoluut voor MSC gecertificeerde vis. We zijn heel blij met de certificatie van het Jean sur Mer Harbor Cafe omdat het de weg opent voor andere visrestaurants in België. Het is ook voor onszelf een mijlpaal omdat we zo een stap zetten buiten het retaillandschap waar MSC traditioneel sterk staat. Dit wordt binnen het netwerk van MSC opgemerkt in binnen- en buitenland”, klinkt het.

Jan Kegels van Jean sur Mer zag het als een streefdoel om voor duurzame oplossingen te kiezen. “Het was altijd onze missie om mensen te laten kiezen voor duurzame vis. Die filosofie trekken we ook door naar ons Harbor Cafe. Alle producten die we zelf produceren en verkopen – ook in ons Harbor Cafe – dragen het duurzaamheidslabel van MSC. Dat garandeert dat de vis gevangen is met respect voor het milieu en de vispopulatie. We geloven in duurzame visserij en dat vis te traceren is van boot tot bord. Je kan er dus zeker van zijn dat onze producten op een duurzame manier geproduceerd zijn met duurzame vis. We willen namelijk viscategorie hip maken op een verantwoorde manier.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.