Nieuws Antwerpen Jean sur Mer pakt primeur met grijze garnaalkroket

Jean sur Mer pakt primeur met grijze garnaalkroket

Jean sur Mer pakt primeur met grijze garnaalkroket

ANTWERPEN – Een garnaalkroket van duurzame grijze noordzeegarnalen zonder bewaarmiddelen. Die brengt het Antwerpse Jean sur Mer als eerste op de markt, in samenwerking met vier Nederlandse garnaalvissers van Solt.

Het merendeel van de garnaalvangst wordt vandaag naar Marokko getransporteerd om daar gepeld te worden en nadien terug te keren naar de Belgische consument. Vier vissers van Solt pakken het anders aan: ze richting zich zowel op duurzame vangst als op duurzame verwerking en transport. De garnalen worden in Nederland gepeld met een pelmachine en er komen geen bewaarmiddelen aan te pas. Jean sur Mer is het eerste merk dat deze duurzame garnalen in een garnaalkroket verwerkt.

“Niet zout, maar ziltig zoet. Zo smaakt een garnaal zonder bewaarmiddelen en het is precies die garnaal die we in onze garnaalkroket willen verwerken”, zegt Jan Kegels van Jean sur Mer. “We kopen ze vers aan en verwerken ze meteen in onze garnaalkroket die wordt diepgevroren. Je eet dus kraakverse garnalen. De kroket bestaat zelf uit 40% garnalen, een bom van smaak.”

Vruchtbare zee

Jean sur Mer en Solt gaan een exclusieve samenwerking aan. Beide merken behaalden bovendien het MSC-keurmerk, wat betekent dat de visproducten afkomstig zijn van duurzame visserij. “Als we deze en volgende generaties nog willen laten genieten van het lekkers uit onze Noordzee, moeten we met zijn allen meer bewust omgaan met wat we eten”, aldus Peter Vlyminck van Jean sur Mer. “Daarom houden we onze producten puur: geen kunstmatige aroma’s of smaakversterkers en met een laag zoutgehalte.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.