Nieuws Antwerpen Jente Gees kroont zich tot Belgisch kampioen

Jente Gees kroont zich tot Belgisch kampioen

Jente Gees kroont zich tot Belgisch kampioen

ANTWERPEN – Jente Gees van The Pharmacy Antwerp/Knokke shakete zich in de Tapabar in Antwerpen tot de nieuwe Belgische kampioen in de Tio Pepe Challenge. Hij haalde het met zijn The Alfonso Dashuiri, op basis van Sherry, van 10 andere top-bartenders. 

Jente Gees toonde zich tijdens de Tio Pepe Challenge de beste allrounder van het pak, waarbij de jury ook rekening hield met de venencia-pouring-skills en een blind tasting.

The Alfonso Dashuiri van Jente Gees bestaat uit 45ml Oloroso Sherry, 30ml Ancho Ryes, 30ml limoensap, 20ml suikersiroop, 1 dash zoutoplossing en 3 fijne plakjes komkommer. “De komkommer maakte het geheel voor mij helemaal af. Het bracht de Sherry, de houtnoten en de zuren van het limoensap tot een toegankelijke en lekkere cocktail. Dat is mijn stijl. Ik hou het graag clean en simpel, zonder al te gekke dingen te doen. Sherry is vandaag niet bepaald sexy. Iedereen heeft ook schrik om ermee te werken. Ik niet.”

Jente Gees moet in mei de Belgische eer verdedigen in de bakermat van de Sherry, het Spaanse Jerez de la Frontera. “In Spanje verzamelen de beste bartenders ter wereld. Die willen allen winnen en zullen ongetwijfeld weer de meest complexe dingen in elkaar steken. Terwijl ik er net voor ga om met mijn cocktail zoveel mogelijk mensen te pleasen. Dus in dat segment hoef ik geen concurrentie te vrezen. En die troef ga ik ten volle uitspelen”, kijkt Jente Gees alvast vooruit.

Reageer op dit bericht

Personen

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.