Nieuws Antwerpen Jetairfly gaat op Deurne vliegen

Jetairfly gaat op Deurne vliegen

Jetairfly gaat op Deurne vliegen

jetairflyDe chartermaatschappij Jetairfly gaat vanaf april volgend jaar op Deurne vliegen. Dit is een geweldige opsteker voor de Antwerpse luchthaven. Volgens Marcel Buelens van de Franse groep Egis die eerder de exploitatie van Deurne overnam is er nog meer goed nieuws op komst.

Jetairfly gaat volgend jaarvanop Deurne  zes vluchten per week inleggen op drie Spaanse vakantiebestemmingen, Mallorca, Malaga en Alicante. Twee vluchten per week dus voor elk van de bestemmingen. Jetairfly zal daartoe vliegen met zogenaamde E190-jets, regionale vliegtuigtypes die 112 passagiers meenemen. De reizigers zitten in twee rijen met telkens twee stoelen.

Geïnteresseerde toeristen zouden al kunnen boeken vanaf eind oktober. Het basistarief zou dan 39,99 euro zijn. “Die prijs krijg je in het begin. Naargelang meer stoelen bezet raken kan de prijs oplopen zoals dat gebruikelijk is. Maar er is zeker een substantieel aantal zitjes tegen basistarief”, zegt Hans Vanhaelemeesch van Jetairfly.

De komt van Jetairfly zal ongetwijfeld op gejuich onthaald worden in Deurne. De Antwerpse luchthaven vecht al jaren voor zijn overlevingskansen. Met de overname van de installaties door de Franse groep Egis lijkt de toekomst er plots veel beter uit te zien. Eerder haalde Egis al het Britse Flybe binnen dat sinds 2 juli vanop Deurne naar Londen-Stansted vliegt. Flybe is in dit opzicht een concurrent geworden van Cityjet dat eveneens op Londen vliegt, weliswaar op Londen City-airport.

Marcel Buelens laat overigens uitschijnen dat er voor Deurne allicht nog meer goed nieuws komt. “Er staan nog mooie zaken op stapel”, zegt hij. “De criticasters krijgen ongelijk.”

Buelens is niet bezorgd over lawaaihinder. “De luchthaven is ’s nachts dicht. Er komen per dag maar enkele vluchten bij. Er vliegt overigens al een E190-jet op Deurne, het privé-toestel van een rijke buitenlander.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.