Nieuws Antwerpen JFS wierf in zeven jaar 450 mensen aan

JFS wierf in zeven jaar 450 mensen aan

JFS wierf in zeven jaar 450 mensen aan

jfsjfsBij het Antwerpse telecombedrijf Janssens Field Services (JFS) kun je nog telefonisch solliciteren. Draai de 03/235.69.90 en neem lijn vier. Dan kun je je aanmelden. JFS werd  in 2006 opgestart door twee enthousiaste entrepreneurs en telt vandaag….. 450 werknemers.

JFS heeft zich in hooguit enkele jaren opgewerkt tot de onbetwiste marktleider voor de installatie van telefonie, internet en digitale televisie bij particulieren en KMO’s. JFS doet dat in opdracht van telecomoperatoren zoals Belgacom en Scarlet en van verkoopsorganisaties in het hele land.

Koen Verbergt en Christophe Vervroegen brachten in 2006 zo’n 6.200 euro bijeen om er een firma mee op te richten. Ze brachten daartoe ICT Field Services en Janssens Telecom bijeen tot Janssens Field Services. Hun eigenste bedrijfje ICT Field Services was gespecialiseerd in pc-technologie. De stap naar telecom was evenwel niet zo groot. De vroegere partner Janssens verdween na verloop van tijd uit beeld zodat Verbergt en Vervroegen elk 50% van JFS overhielden. De naam Janssens Field Services bleef behouden.

De spectaculaire groei van JFS tot een onderneming met een omzet van nu al 25,4 miljoen euro heeft volgens Vervroegen en Verbergt alles te maken met de recrutering van sterk gemotiveerde werknemers. “Wij garandeerden onze mensen intensieve opleidingen, doorgedreven coaching en performance driven verloningen.  We hadden een heuse rekruteringsmachine waarmee we zelfs mensen zonder diploma een kans gaven. Wij hadden een zogenaamde trainingsacademie waarin we veel aandacht besteedden aan klantvriendelijkheid en ondersteuning. Zo wordt bij ons een afspraak altijd telefonisch of per sms bevestigd.”

Maar het ging bij JFS ook om strategische innovatie.  JFS biedt zijn klanten immers complete oplossingen aan voor de dienst na verkoop met naast het technisch luik van de installatie zelf ook bijkomende diensten aan zoals een call en dispatch center, een ontwikkelingsteam voor webgebaseerde samenwerkingstools, projectmanagement, consultancy of technische ondersteuning. “Als one-stop-shop is JFS daarom goed geplaatst om samen met de klant de processen en het dienstenaanbod te optimaliseren. Wij geloven heel sterk in partnerships.”

Sinds 2011 installeeert JFS ook alarmsystemen. Het bedrijf gaat ervan uit dat beveiliging in de komende jaren een sterke groeisector zal worden. Een en ander is mede het  gevolg van de democratisering van de prijzen voor draadloze en slimme alarmsystemen. JFS investeert aansluitend in expertise voor het “smart concept.”  Het gaat om het concept smart home, smart store of smart office. Het bedrijf gaat ervan uit dat beveiliging samen met telecom en domotica zullen samenkomen tot één ecosysteem dat dan via apps op smartphone of tablet bediend zal worden.

JFS heeft ook nog vestigingen in Zaventem en Pepinster. Het bedrijf realiseert immers ook 45% van zijn omzet in Wallonië.

Het economisch weekblad Trends heeft JFS in dit opzicht onlangs bekroond tot de groeigazelle van de provincie Antwerpen en in de categorie kleine bedrijven zelfs tot ambassadeur van het hele land.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.