Nieuws Antwerpen Jimmy Choo in de etalage

Jimmy Choo in de etalage

Jimmy Choo in de etalage

Het luxe-schoenenmerk Jimmy Choo, dat in Antwerpen een winkel heeft in de Schuttershofstraat, heeft zichzelf in de etalage gezet. De verkoper van dure schoenen en modeaccessoires heeft daarover een overeenstemming bereikt met investeerder JAB Luxury dat twee derde van de aandelen Jimmy Choo bezit.
Overigens is het nog niet helemaal zeker dat het bedrijf ook daadwerkelijk zal worden verkocht. Uit documenten die zijn ingediend bij de Britse beursuitbater blijkt dat Jimmy Choo ‘alle strategische opties onderzoekt’ zoal dat heet. Verkoop is er daar één van. Het bedrijf wil voor zijn aandeelhouders de “maximale waarde” uit de brand slepen.

Jimmy Choo debuteerde in het najaar van 2014 op de aandelenmarkt in Londen. Het aandeel zat de afgelopen periode in de lift, geholpen door een aantrekkende vraag naar luxe-items. Ook branchegenoten van Jimmy Choo wisten daarvan te profiteren. Overigens is Jimmy Choo niet het enige luxemerk waar JAB vanaf wil. Ook het van huis uit Zwitserse merk Bally werd door de investeerder te koop gesteld. JAB is een holding die heel wat luxemerken in portefeuille heeft en zowel in Europa als in de VS actief is. Hij is onder meer eigenaar van koffiemerk Douwe Egberts (DE). De holding wil zich meer focussen op zijn groeiende koffie- en broodjesactiviteiten. De investeerder maakte onlangs bekend de Amerikaanse uitbater van broodjeszaken Panera Bread over te nemen. Ook bezit JAB merken als Keurig Green Mountain, Krispy Kreme Doughnuts en Peet’s Coffee & Tea.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.