garage

JLR Metropool verhuist uit gebouw met 50 jaar autogeschiedenis

ANTWERPEN - Na 50 jaar en twee generaties gediend te hebben als autogarage trekt JLR Metropool naar een ander gebouw en staat het organisch gegroeide pand leeg. Eerst in gebruik genomen in 1972 door Willy Jorssen en vervolgens overgenomen door diens schoonzoon Jan Adriaenssens kent het gebouw aan de Bornemse Steenweg een rijke geschiedenis.

“In 1961 begon Willy Jorssen een BMW garage”, begint Krupa Mehta, woordvoerster van de garage haar geschiedenisles. “Vervolgens kocht hij in 1972 de grond en bouwde zijn garage op de plek waar we nu na 50 jaar uit vertrekken.”

De 50 jaar rijke geschiedenis op vlak van automobiel en carrosserie krijgt nu een nieuwe toekomst. Het iconische gebouw in Wilrijk werd in de loop der jaren steeds grondig verbouwd om de groei van de merken te kunnen versterken. Van BMW tot Jaguar Land Rover. Een icoon en heel wat nostalgie blijft achter.

“Jan Adriaenssens , de schoonzoon van Willy Jorssen, nam in 1994 de zaak over en deed heel wat uitbreidingen. De oorspronkelijke garage was best klein, er pasten bij wijze van spreken 50 BMW’s in”, getuigt Mehta.

Adriaenssens bouwde het bedrijf uit tot wat het nu is. Dit onder de koepel van de AMB Holding, waaronder een heel aantal Antwerpse automobiel- en carrosseriebedrijven vallen, inclusief JLR Metropool Zuid.

In 2007 verhuisde BMW naar het oude DAF fabriek en werd het pand de afgelopen 15 jaar de vertrouwde thuis voor Jaguar Land Rover.

 

Dit is hoe het gebouw er nu uitziet.

En nieuwe wind met respect voor de historiek

Jaguar Land Rover Metropool Zuid verhuisde ondertussen naar wat verder op de Boomsesteenweg 26 in Aartselaar. De nieuwe vestiging mag dan wel voor een nieuw elan zorgen, dat betekent niet dat wat goed was overboord gaat.

“Herkenbaarheid zal er zijn en ook de vertrouwde medewerkers blijven op post. Uiteraard zullen er heel wat nieuwigheden en trends geïntegreerd worden, maar de reputatie die we hebben opgebouwd in de voorbije jaren, gooien we niet te grabbel.”, zegt Jeroen Vergeylen Concessiedirecteur JLR Metropool. Bestaande klanten zullen zich in onze nieuwe vestiging nog steeds thuis voelen.

Het historische gebouw wordt platgegooid. Wat er precies met de grond gebeurt is nog onduidelijk. “De grond is nog in handen van Adriaenssens dus hij zal beslissen over de toekomst van het stukje erfenis”, besluit Mehta.

Het team van JLR Metropool.